Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bart Hoolwerf pakt met 'sprinters-Grand Prix' verjaardagscadeau uit

Bart Hoolwerf pakt met 'sprinters-Grand Prix' verjaardagscadeau uit

geplaatst maandag 27 januari 2020 om 14:41:14 op Schaatspeloton.nl

Bart Hoolwerf wint de tweede KPN Grand Prix-wedstrijd op de Weissensee.

Bart Hoolwerf wint de tweede KPN Grand Prix-wedstrijd op de Weissensee. (bron: Schaatspeloton.nl)

Op zijn verjaardag heeft Bart Hoolwerf (AB Vakwerk) de tweede KPN Grand Prix-wedstrijd op de Weissensee gewonnen. De nu 22-jarige Hoolwerf won na 60 kilometer de pelotonsprint voor Crispijn Ariëns (Okay Fashion & Jeans / Interfarms) en Luc ter Haar (AB Direct) die tweede en derde werden. Gary Hekman (AB Vakwerk) winnaar van de eerste Grand Prix afgelopen donderdag eindigde nu als vijfde en gaf het oranje leiderspak over aan Bart Hoolwerf die in het oranje woensdag aan de Alternatieve Elfstedentocht zal beginnen als leider in de KPN Grand Prix.

Met 60 kilometer koers werd er op de Weissensee al rekening gehouden met een sprinterskoers. Het was AB Vakwerk die daar op het Karinthische bergmeer ook echt voor zorgde. Of zij waren met rappe mannen mee in de aanval, of zij zorgde dat geen aanval wegkwam.

In de finale ontstond een kopgroep met Pijke Steenhuis (Port of Amsterdam / SKITS), Bart de Vries (Or Quest / Bouw & Techniek), Sjoerd den Hertog (Okay Fashion & Jeans / Interfarms), Robin Snoek (Skate4AIR), Evert Hoolwerf (AB Vakwerk), Jordy Harink (Royal A-ware), Mart Bruggink en de nog niet in het rood-wit-blauw rijdende Jouke Hoogeveen (beiden Bouwselect). De AB Vakwerk-trein controleerde het gat dat nooit te groot werd. Snoek en Steenhuis vielen terug, terwijl Bob de Vries (Royal A-ware) de oversteek maakte. Ook dit zevental kreeg in de slotfase geen ruimte en met nog tweeënhalve kilometer te gaan werden ze door de AB Vakwerk-trein teruggepakt.

De sprint die volgde werd aangetrokken voor de jarige Bart Hoolwerf die dit vertrouwen waarmaakte. Op de streep pakte hij de overwinning in de tweede Grand Prix. Crispijn Ariëns (Okay Fashion & Jeans / Interfarms) en Luc ter Haar (AB Direct) werden tweede en derde. Een vroeg juichende Gary Hekman finishte achter Mart Bruggink als vijfde en gaf met 1 punt zijn oranje leiderstrui ook over aan Bart Hoolwerf.

Bekijk ook:

Uitslag