Schaatspeloton.nl - Nieuws - Manon Kamminga wint ook tweede KPN Grand Prix Weissensee

Manon Kamminga wint ook tweede KPN Grand Prix Weissensee

geplaatst maandag 27 januari 2020 om 12:19:59 op Schaatspeloton.nl

De tweede KPN Grand Prix-wedstrijd op de Weissensee is gewonnen door Manon Kamminga (A6.nl groot in auto's). De kersverse Open Nederlands Kampioen, rijdend in het oranje leiderspak na de veelbesproken winst vanachter de jurytafel donderdag bij de eerste wedstrijd, won de pelotonsprint. Na een korte koers van 40 kilometer waren Elsemieke van Maaren en Ineke Dedden (beiden Palet Vastgoedonderhoud) tweede en derde. Carien Kleibeuker (Royal A-ware) en Marijke Groenewoud (ZiuZ), de twee rijdsters die donderdag rood kregen voor onreglementair samenwerken, stonden zoals al eerder gepland niet meer aan de start.

In totaal 77 dames, waaronder dus niet meer Kleibeuker en Groenewoud, stonden klokslag half elf aan het vertrek van een wedstrijd die vooraf al als sprinterskoers was gelabeld. Slechts 40 kilometer hoefde de vrouwen vandaag af te leggen op de Weissensee. De wedstrijd door regende het aanvallen maar niets kwam weg.

De verschillen werden uiteindelijk achterin gemaakt waarin verschillende, met name beloften, vrouwen het peloton moesten laten gaan en daarbij soms in penibele situaties terecht kwamen tussen toerrijders. Toerrijders reden op de wedstrijdbaan 'gewoon' hun rondjes, werden bij het passeren van het peloton naar de kant gedirigeerd maar vervolgden daarna hun toerrondje op het kleine meer, terwijl het grote meer beschaatsbaar is. Niet zelden was te zien dat achterblijvers door groepen toerrijders moesten laveren. Iets wat met de snelheidsverschillen gevaarlijke situaties opleverde. Gelukkig kwam het hierbij niet tot werkelijke ongelukken.

In de finale kwam helemaal niets meer weg en de voorspelde sprint ging ook de winnares bepalen. In een lange brede sprint kwam Manon Kamminga als winnares bovendrijven. Elsemieke van Maaren en Ineke Dedden legde achter de Open Nederlands kampioene beslag op de twee overige podiumplaatsen.

Bekijk ook:

Uitslag