Schaatspeloton.nl - Nieuws - Aart Koopmans Memorial prooi voor Gary Hekman

Aart Koopmans Memorial prooi voor Gary Hekman

geplaatst donderdag 23 januari 2020 om 14:52:29 op Schaatspeloton.nl

Gary Hekman klopt iedereen in de Aart Koopmans Memorial

Gary Hekman klopt iedereen in de Aart Koopmans Memorial (bron: Schaatspeloton.nl)

Voor de derde keer in zijn carrière heeft Gary Hekman (AB Vakwerk) de Aart Koopmans Memorial gewonnen. Hekman won op de Weissensee bij het begin van de KPN Grand Prix de sprint van het eerste peloton. Open Nederlands Kampioen Mart Bruggink (Bouwselect) werd in zijn rood-wit-blauwe kampioenpak tweede voor Evert Hoolwerf (AB Vakwerk) die broer Bart Hoolwerf (AB Vakwerk) net voorbleef en derde werd. De Aart Koopmans Memorial is de eerste van de wedstrijden op de Weissensee waar zaterdag het Open NK en volgende week woensdag de Alternatieve Elfstedentocht op het programma staan.

Na een snelle vroege koers waarin aanvallen niet weg kwamen waren het Danny Stam (AB Texel Group) en Marco van der Tuin (Or Quest / Bouw & Techniek) die de koers opende met een duo aanval. Het tweetal reed zo’n tien kilometer op kop voordat het door AB Vakwerk gecontroleerde peloton terugkwam op de vluchters. Hierna scheurde het peloton in twee stukken met de rapste voorin in het voorste peloton van zo’n veertig man.

Aanvallen in de finale hadden geen kans meer en in de sprint won Gary Hekman na eerdere overwinningen in 2014 en 2016, voor de derde keer de Aart Koopmans Memorial. Mart Bruggink, die zaterdag zal gaan proberen zijn Open Nederlandse titel te gaan verdedigen, kwam net te kort voor de winst en werd tweede. Evert en Bart Hoolwerf verdeelden de derde en vierde plaats. Stefan Wolffenbuttel (Skate4AIR) snelde naar plaats vijf.

Gary Hekman zal maandag bij de tweede KPN Grand Prix-wedstrijd in het oranje leiderspak starten als eerste aanvoerder van het klassement.

Bekijk ook:

Uitslag