Schaatspeloton.nl - Nieuws - Stichting AEW komt met klassement over alle wedstrijden Weissensee

Stichting AEW komt met klassement over alle wedstrijden Weissensee

geplaatst woensdag 22 januari 2020 om 21:01:56 op Schaatspeloton.nl

Het damespeloton vorig seizoen in actie op de Weissensee.

Het damespeloton vorig seizoen in actie op de Weissensee. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

Over de drie KPN Grand Prix-wedstrijden en het Open NK op de Weissensee zal komende week door de Stichting Alternatieve Elfstedentocht Weissensee een apart klassement worden opgemaakt. Verdeeld over vier categorieën, topdivisieheren, topdivisiedams, beloftenheren en beloftendames worden in deze Grote Prijs Weissensee prijzen verdeeld. Voor de topdivisiecategorieën ligt er woensdag na de Alternatieve Elfstedentocht voor de eerste drie in het klassement respectievelijk 500, 350 en 200 euro klaar. Voor de beloften, waar oud-topdivisierijders voor zijn uitgesloten, staat naast de eer 150, 100 en 50 euro op het spel.

De wedstrijden in de Grote Prijs Weissensee zijn verdeeld in twee puntenklassen. Bij de Aart Koopmans Memorial van morgen en de tweede KPN Grand Prixwedstrijd op maandag zijn voor de winnaar 25,1 punten te verdienen. Bij het Open NK zaterdag en de Alternatieve Elfstedentocht van volgende week woensdag telt de winnaar 35,1 punten op bij het totaal. Voor beloften wordt geen aparte puntentelling bijgehouden maar tellen de punten behaald tussen de topdivisierijders.

Om in het eindklassement te worden opgenomen moet een rijder in alle vier de wedstrijden reglementair geklasseerd worden. Bij gelijk aantal punten is de uitslag in de Alternatieve Elfstedentocht bepalend.