Schaatspeloton.nl - Nieuws - Evert Hoolwerf in Amsterdam naar eerste seizoenszege

Evert Hoolwerf in Amsterdam naar eerste seizoenszege

geplaatst zaterdag 18 januari 2020 om 22:04:50 op Schaatspeloton.nl

Evert Hoolwerf in Amsterdam naar eerste seizoenszege

Evert Hoolwerf in Amsterdam naar eerste seizoenszege (bron: Schaatspeloton.nl)

In Amsterdam heeft Evert Hoolwerf (AB Vakwerk) de Andantino Bokaal, de elfde etappe in de KPN Marathon cup, gewonnen. Hoolwerf won de sprint van een kopgroep van negen die in een spectaculaire finale nog ontsnapt was maar geen ronde voorsprong haalde. Op het podium werd Evert Hoolwerf geflankeerd door ploeggenoot Gary Hekman (AB Vakwerk) en Bart de Vries (Or Quest / Bouw & Techniek). Voor Evert Hoolwerf was het pas de eerste overwinning dit seizoen, broer Bart Hoolwerf offerde zich in de hoofdstad op voor de kansen van zijn broer maar behield het oranje leiderspak.

Van de wedstrijd die lang op slot zat werd in de laatste twintig ronden met veel geweld van het slot geslagen. In een kwestie van minuten lag het peloton in drie kleine groepen verspreid over de baan. Dit gebeurde nadat eerst een grote groep los gekomen was die zelfs groter dan de tweede groep was. Toen die eerste grote groep weer brak namen Okay en AB Vakwerk het heft in handen. Okay was mee met Crispijn Ariƫns (Okay Fashion & Jeans / Interfarms) en zag Sjoerd den Hertog (Okay Fashion & Jeans / Interfarms) afzakken om de groep weg te laten komen. AB Vakwerk was mee met Gary Hekman, Evert Hoolwerf en Frank Vreugdenhil (AB Vakwerk) en zij kregen de luxe steun van klassementsleider Bart Hoolwerf die zich ditmaal in dienst stelden van zijn ploeggenoten.

De kopgroep kon niet aansluiten bij het peloton maar ging wel strijden om de winst. Bart de Vries opende de finale met een solo-aanval maar het was Gary Hekman die De Vries inrekende. In de sprint die volgde kon Evert Hoolwerf voor het eerst dit seizoen zich de snelste tonen. Waar de eerste helft van de winter in het teken van de successen van zijn jongere broer Bart stonden kwam in Amsterdam Evert als winnaar bovendrijven. Gary Hekman kon op de tweede plaats meejuichen met Evert Hoolwerf, Bart de Vries kwam ondanks zijn late aanval nog rap aan op de streep en klopte broer Bob de Vries (Royal A-ware) in de sprint om de derde plaats.

Bekijk ook:

Uitslag