Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ineke Dedden brengt Palet eerste zege met winst in Amsterdam

Ineke Dedden brengt Palet eerste zege met winst in Amsterdam

geplaatst zaterdag 18 januari 2020 om 20:28:07 op Schaatspeloton.nl

Ineke Dedden brengt Palet eerste zege met winst in Amsterdam

Ineke Dedden brengt Palet eerste zege met winst in Amsterdam (bron: Schaatspeloton.nl)

Daags nadat haar contractverlenging bij Palet Vastgoedonderhoud bekend werd heeft Ineke Dedden het vertrouwen in haar beloond met winst tijdens de KPN Marathon Cup in Amsterdam. Op de Jaap Edenbaan won Dedden de sprint van een kopgroep van drie voor Beau Wagemaker (A6.nl groot in auto's) en Merel Bosma (Turner). Met haar overwinning bracht Dedden haar ploeg de eerste overwinning van het seizoen. Imke Vormeer (A6.nl groot in auto's) werd in de pelotonsprint om de vierde plaats tweede achter Marijke Groenewoud (ZiuZ) en behield de oranje leiderstrui.

Het gevaar zat in Amsterdam in de staart. Dit met een kansrijke ontsnapping van negen vrouwen waaronder klassementsleidster Imke Vormeer en de rappe Manon Kamminga (A6.nl groot in auto's) Marijke Groenewoud. Enkele kleinere ploegen misten echter de slag en dichten het gat nog waarna toen het peloton was terug gekomen Merel Bosma de aanval koos. Zij kreeg snel een gat. Beau Wagemaker en Ineke Dedden probeerde het gat nog te dichten met een sprong uit het peloton. Tessa Snoek (Nedflex) en Chantal Hendriks (Mastermind) zagen ook het gevaar en probeerden te springen.

Zij slaagden echter niet in wat Wagemaker en Dedden wel lukte, aansluiten bij Bosma. Bosma, Wagemaker en Dedden werkten in de laatste ronden nog samen en bleven het peloton voor. In de sprint die Ineke Dedden al bij de bel aanging toonde zij zich het sterkst. Beau Wagemaker moest genoegen nemen met de tweede plaats, Bosma mocht als troost voor het maken van de aanval als derde naar het podium.

Imke Vormeer werd in de pelotonsprint om de vierde plaats tweede achter Marijke Groenewoud en behield de oranje leiderstrui. Groenewoud staat ook na vanavond nog in het wit van het jongerenklassement.

Bekijk ook:

Uitslag