Schaatspeloton.nl - Nieuws - Langverwachte eerste zege Imke Vormeer na zeventien podiumplaatsen

Langverwachte eerste zege Imke Vormeer na zeventien podiumplaatsen

geplaatst zaterdag 11 januari 2020 om 20:25:46 op Schaatspeloton.nl

Imke Vormeer en Manon Kamminga weten het allebei Vormeer wint haar eerste schaatsmarathon op het hoogste niveau.

Imke Vormeer en Manon Kamminga weten het allebei Vormeer wint haar eerste schaatsmarathon op het hoogste niveau. (bron: Schaatspeloton.nl)

Voor het eerst in haar carrière heeft Imke Vormeer (A6.nl groot in auto's) een schaatsmarathon op het hoogste niveau gewonnen. De 31-jarige schaatsster uit Meppel, die maar liefst zeventien podiumplaatsen bij elkaar schaatste voordat zij vandaag in Groningen won, klopte in de eindsprint ploeggenote Manon Kamminga (A6.nl groot in auto's) en Elsemieke van Maaren (Palet Vastgoedonderhoud). Met haar eerste overwinning nam Vormeer ook het oranje leiderspak over van Kelly Schouten (ZiuZ) die in de finale ten val kwam.

Na afloop van de wedstrijd was bij de vrouwen de Jan Uitham Prijs voor aanvalster van de dag voor Anne Tauber (iM FARMING). De vrouwen brachten in Groningen voor het publiek over het algemeen een wedstrijd die niet echt rijk bezaaid was met aanvallen. De meeste hectiek in de wedstrijd ontstond in de finale toen klassementsleidster Kelly Schouten ten val kwam.

Met Marijke Groenewoud en Elisa Dul afwezig in Groningen viel de steunlast op Maaike Verweij die pas laat afzakte en toen zij het gat naar de staart van het peloton voor Schouten probeerde te dichten ging zij veel te snel van de oranjetruidraagster. Op dat moment was vooraan de Turner-ploeg in tempo gesprongen. Zij lieten echter het tempo terugvallen toen ploeggenoot Dieuwertje van Kalken (Turner) van achteruit de aanval koos. Andere ploegen reageerden hier echter op en voor Kelly Schouten was het te laat. De Noord-Hollandse kwam niet meer bij het peloton, scoorde vandaag geen punten en moest haar leiderstrui inleveren.

Die trui kwam in Kardinge om de schouders van Imke Vormeer terecht. In de sprint aangetrokken door Manon Kamminga kwam Vormeer samen met Kamminga en Elsemieke van Maaren los van het peloton. Van Maaren kwam de A6.nl-dames niet meer voorbij en op het laatste rechte stuk juichte Kamminga al vroeg en leek het wel goed te vinden dat Imke Vormeer nu eindelijk haar eerste overwinning kon behalen.

Bekijk ook:

Uitslag