Schaatspeloton.nl - Nieuws - KNSB schorst Willem Hoolwerf jr. tweede wedstrijd, rood voor Bart Hoolwerf, Ronald Haasjes en Ronald Kruijer

KNSB schorst Willem Hoolwerf jr. tweede wedstrijd, rood voor Bart Hoolwerf, Ronald Haasjes en Ronald Kruijer

geplaatst zondag 5 januari 2020 om 18:56:41 op Schaatspeloton.nl

Bart Hoolwerf in actie tijdens de KPN Marathon Cup in Thialf.

Bart Hoolwerf in actie tijdens de KPN Marathon Cup in Thialf. (bron: Schaatspeloton.nl)

Willem Hoolwerf jr. heeft van de scheidsrechterscommissie van de KNSB een tweede wedstrijd schorsing gekregen bovenop de eerder door zijn eigen AB Vakwerk-ploeg opgelegde schorsing naar aanleiding van zijn actie tijdens het NK marathonschaatsen. Bij de wedstrijd gisteravond in Heerenveen heeft de jury bovendien drie rode kaarten uitgedeeld in de topdivisieherenwedstrijd. Klassementsleider Bart Hoolwerf (AB Vakwerk), Ronald Haasjes en Ronald Kruijer (beiden Bouwselect) kregen de prent en werden uit de uitslag gehaald.

Bart Hoolwerf ontving de rode kaart in de finale van de wedstrijd. Volgens de jury zou Hoolwerf een slaande beweging hebben gemaakt naar Sjoerd den Hertog (Okay Fashion & Jeans / Interfarms). Ronald Haasjes en Ronald Kruijer kregen rood omdat zij elkaar geholpen zouden hebben met fysiek contact. Dit artikel in het reglement is bedoeld om het zogenoemde 'opleggen' waarbij de ene rijder door de ander wordt voortgeduwd of getrokken te bestraffen.

Bart Hoolwerf en Ronald Haasjes, die met de kopgroep een ronde voorsprong hadden gepakt, ontvangen wel de vijf bonuspunten voor die ronde voorsprong maar geen punten bij een mogelijke klassering. Ronald Haasjes finishte de wedstrijd in Heerenveen als elfde, Bart Hoolwerf kwam als twaalfde over de streep. Omdat nummer twee van het klassement Daniel Niero (Or Quest / Bouw & Techniek) in Thialf de slag miste en geen punten scoorde loopt Hoolwerf door de 5 bonuspunten toch uit in het klassement om de KPN Marathon Cup.

Ook KNSB legt Willem Hoolwerf jr. schorsing op
De scheidsrechterscommissie heeft Willem Hoolwerf jr. een tweede wedstrijd schorsing opgelegd voor zijn actie tijdens het NK marathonschaatsen waar hij op snelheid de schaats van Jordy Harink aantikte met zijn hand. Zijn eigen AB Vakwerk-ploeg had hierop al resoluut hem geschorst voor de wedstrijd van gisteravond. Daar komt nu dus ook straf van de scheidsrechtercommissie bovenop