Schaatspeloton.nl - Nieuws - AB Vakwerk schorst Willem Hoolwerf jr. één wedstrijd na incident NK

AB Vakwerk schorst Willem Hoolwerf jr. één wedstrijd na incident NK

geplaatst zaterdag 4 januari 2020 om 15:09:46 op Schaatspeloton.nl

Willem Hoolwerf jr. voert de AB Vakwerktrein aan tijdens het NK in Enschede.

Willem Hoolwerf jr. voert de AB Vakwerktrein aan tijdens het NK in Enschede. (bron: Schaatspeloton.nl)

Willem Hoolwerf jr. is door zijn ploeg AB Vakwerk geschorst voor de KPN Marathon Cup wedstrijd van vanavond in Heerenveen. De ploeg doet dit nadat zij beelden hadden gekregen waarop te zien is dat de Eemdijker de voet van Jordy Harink (Royal A-ware) aantikt tijdens het NK. "Gelukkig leidde dit niet tot een valpartij, maar als team vinden we dit soort acties ontoelaatbaar." Zo meldt de ploeg van kersvers Nederlands Kampioen Gary Hekman op hun facebookpagina.

"Het marathonschaatsen is een sport waarin we elkaar tot het uiterste dwingen, maar alleen met de benen." Zo gaat de verklaring van de ploeg verder. "Als Team AB Vakwerk hebben we daarom ook besloten om Willem voor de wedstrijd van vanavond te schorsen en bieden we onze excuses aan."

Willem Hoolwerf jr. zelf reageert in het bericht van ploeg ook schuldbewust: "Ik zie in dat dit echt niet kan. Het is slecht voor de sport en het had slecht kunnen aflopen voor Jordy. Ik deed het in een opwelling, in het heetst van de strijd. Ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden voor deze actie richting Jordy en zijn team."

AB Vakwerk gaat er vanuit dat met deze disciplinaire schorsing de zaak klaar is en dat dit soort ontoelaatbare acties niet meer gaan plaatsvinden.

Bekijk ook:

Willem Hoolwerf jr.