Schaatspeloton.nl - Nieuws - Mark Prinsen in Utrecht medevluchters te snel af bij doorstroommarathon

Mark Prinsen in Utrecht medevluchters te snel af bij doorstroommarathon

geplaatst zaterdag 14 december 2019 om 19:26:08 op Schaatspeloton.nl

De doorstroommarathon bij de beloften is gewonnen door Mark Prinsen (ZiuZ). De voormalig shorttracker toonde zich in Utrecht het snelst van een kopgroep van zeven met een ronde voorsprong. Op de streep was hij net sneller dan de Italiaan Gabriele Galli (Bouwpartners) en Pijke Steenhuis (Port of Amsterdam/SKITS) die tweede en derde werden. De wedstrijd op De Vechtsebanen telde niet mee voor de KPN Marathon Cup omdat de beste beloftenheren van het klassement later vanavond in actie komen in de topdivisie.

In Utrecht stroomde een flink aantal rijders in uit de regionale competities en daarnaast stonden ook de Portugese skeeleraar Diogo Marreiros en de in het marathonschaatsen terugkerende Italiaan Fabio Francolini aan het vertrek. Deze rijders toonde zich op verschillende manieren. De ene regiorijder reed zonder problemen mee, zo was Remco Stam even in een kopgroep te zien voor hij uiteindelijk uitviel, maar het was uiteindelijk een groep zonder al deze rijders die het peloton op een ronde zette. Francolini's landgenoot Gabriele Galli, Pijke Steenhuis, Mark Prinsen, Igor Baars (Recycling.nl), Björn Bakker (GroeNoord / Kuil Banden), Leander van der Geest (Sportchalet Viehhofen) en Maarten van der Salm (Marion / AAC Engineers) slaagde er rond te gaan. Bakker's ploeggenoot Thijs Willem van der Vegt (GroeNoord / Kuil Banden) probeerde met een solo-aanval ook nog zich bij het zevental te voegen maar moest genoegen nemen met de zevende plaats.

Na het afsprinten van het peloton probeerde Bakker met een aanval de overwinning te behalen. Maar de Fries werd teruggepakt door zijn medevluchters waarna niemand meer weg kon komen. Galli ging bij het luiden van de bel de sprint aan, kreeg Prinsen met zich mee en het was Prinsen die op het laatste rechte stuk de Italiaan achter zich liet. Steenhuis hield op de streep net Van der Geest van de derde plaats.

Na afloop moest Fabio Francolini zich bij de jury melden. De Italiaan luisterde zijn rentree op met een rode kaart voor zijn aandeel in een val waarbij een medeschaatser over de binnenboarding op het middenterrein belande.

Bekijk ook:

Uitslag