Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jaar na tweede plaats nu winst voor Maikel Stam in Alkmaar

Jaar na tweede plaats nu winst voor Maikel Stam in Alkmaar

geplaatst zaterdag 7 december 2019 om 19:16:31 op Schaatspeloton.nl

Maikel Stam klopt in de sprint medevluchter Cas van Trierum.

Maikel Stam klopt in de sprint medevluchter Cas van Trierum. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Alkmaar heeft Maikel Stam (Ormer ICT / New Care Supplements) de zesde wedstrijd in de KPN Marathon Cup voor beloftenheren gewonnen. De 19-jarige Brabander rekende in de sprint om de winst met medevluchter Cas van Trierum (Vector) af met wie hij in de finale samen uit de kopgroep van elf man was ontsnapt. Michael Groot (ASQA Subsidies) sprong nog achter het tweetal aan maar kwam te laat en moest genoegen nemen met de derde plaats.

Opvallend is dat Maikel Stam vorig jaar in Alkmaar met een tweede plaats zijn tot nog toe enige landelijke podiumplaats had behaald. Op een dag na exact een jaar geleden moest hij op De Meent toen de overwinning laten aan de Deen Philip Due Schmidt. Vandaag behaalde Stam zijn tweede podiumplaats, maar bovenal zijn allereerste landelijke overwinning op dezelfde baan.

In de pelotonsprint won Ruud Slagter (Bauerfeind) de strijd om de twaalfde plaats en behield de oranje leiderstrui. Concurrent Tom den Heijer (Groenehartsport.nl) kwam in die sprint ten val en scoorde geen punten. Chiel Smit (ZiuZ) ging Den Heijer voorbij en nam de witte jongerentrui over.

Bekijk ook:

Uitslag