Schaatspeloton.nl - Nieuws - Gary Hekman komt ook in aanvallerskoers als winnaar bovendrijven

Gary Hekman komt ook in aanvallerskoers als winnaar bovendrijven

geplaatst vrijdag 22 november 2019 om 21:26:29 op Schaatspeloton.nl

Nadat hij gisteren in Enschede in de massasprint zich de snelste toonde won Gary Hekman (AB Vakwerk) vandaag na een ware aanvallerskoers. Hekman vond zich in de finale van de 100 ronden lange koers als eenling in een selecte groep en won de tweede wedstrijd in de Trachitol Trophy in een lange machtssprint. Kevin Hoekstra (Bouwselect) werd tweede, Bob de Vries (Royal A-ware) die met een late aanval nog de rest probeerde te verrassen eindige als derde. Mats Stoltenborg (Or Quest / Bouw & Techniek) nam het pillenpak over als nieuwe leider in het tussensprintklassement.

Het publiek kreeg in Utrecht een spectaculaire koers voorgeschoteld waarin de jury op moment moeite had om de wedstrijd helemaal in goede banen te leiden. Net voor de tweede tussensprint slaagde een kopgroep van twee├źntwintig rijders er in het peloton wat op dat moment al kleiner was te dubbelen. Terwijl de kleinere groep gemaand werd de wedstrijd te verlaten mengden zij zich toch in de tussensprint en verschillende rijders reden daarna zelfs nog ronden lang door. Toen uiteindelijk alle gedubbelde rijders de kant hadden opgezocht was het al snel tijd voor de finale.

Hierin ontstond opnieuw een kopgroep waarin Or Quest/Bouw & Techniek en Okay Fashion & Jeans / Interfarms zich met twee rijders elk bevonden maar Gary Hekman vond zich als enige rijder van AB Vakwerk aan de kop van de wedstrijd. Or Quest/Bouw & Techniek probeerde het overwicht uit te spelen met een aanval van Marcel van Ham. Uit de op dat moment nog in koers zijnde tweede groep lieten Bart Mol en Daniel Niero zich terugzakken. Op dat moment werd door de jury besloten de tweede groep af te laten sprinten waar Niero meteen op stopte maar Mol nog een dankbare kopbeurt voor Van Ham leverde. Dit mocht echter geen soelaas bieden en toen Van Ham was teruggepakt was het de beurt aan ploeggenoot Bart de Vries die de aanval koos. Broer Bob de Vries (Royal A-ware) nam het heft over nadat Bart de Vries weer terugviel in de kopgroep en met rondenbord op twee werd het aanval die veel weg had van een lange sprint. In de laatste bocht kwam Gary Hekman over Bob de Vries heen een snelde naar de winst. Nahijgend van de extra inspanning om de koers naar zich toe te trekken werd Hekman, die vroeg in de wedstrijd ook nog had moeten terugkomen van een valpartij, op het podium geflankeerd door Kevin Hoekstra die als tweede finishte en Bob de Vries die nog als derde naar het podium mocht.

In de hectiek rond de tweede tussensprint had de jury in eerste instantie de punten verkeerd toegekend waardoor Bart Hoolwerf na afloop foutief het pillenpak uitgereikt kreeg in dit tussensprintklassement. Naar later bleek hoorde deze trui echter bij Mats Stoltenborg die de laatste sprint gewonnen had en zo morgen in Hoorn in dit leiderspak zal mogen starten.

Bekijk ook:

Bob de Vries met 75e podiumplaats in selecte groep marathonschaatsers (23 november 2019)
Uitslag