Schaatspeloton.nl - Nieuws - Vluchtsters kunnen lang hopen op winst totdat Marijke Groenewoud voorbij sprint

Vluchtsters kunnen lang hopen op winst totdat Marijke Groenewoud voorbij sprint

geplaatst vrijdag 22 november 2019 om 20:09:11 op Schaatspeloton.nl

Marijke Groenewoud (ZiuZ) heeft in extremis ook de tweede wedstrijd in de Trachitol Trophy gewonnen. Bij het luiden van de bel in Utrecht hadden de restanten van een kopgroep van vier nog een aanzienlijke voorsprong maar Groenewoud kwam in een uiterste sprint nog voorbij. Imke Vormeer (A6.nl groot in auto’s) snelde in het kielzog van Groenewoud naar haar zestiende podiumplaats terwijl Merel Bosma (Turner) als beste van de vluchtsters als derde naar het podium mocht. Beau Wagemakers (A6.nl groot in auto’s) blijft draagster van het leiderspak in het tussensprintklassement.

Het was na de laatste tussensprint dat een kopgroep van vier dames ontstond. Op het ijs van de Vechtsebanen namen Merel Bosma, Ankie Ytsma (CENNED), Chantal Hendriks (Mastermind) en Loes Adegeest (Smit Consultancy / Husqvarna) snel een grote voorsprong. Turner offerde twee van haar rijdsters op om het viertal aan de ronde voorsprong te helpen, ook CENNED deed dit met een rijdster. Terwijl zij het tempo in de kopgroep hielden deed ZiuZ ditzelfde in het peloton om het gat overbrugbaar te houden.

Dit leek echter niet te lukken en nadat de laatste afgezakte helpers vijf ronden voor de finish de kopgroep moesten verlaten leek het viertal de strijd om de overwinning aan te kunnen gaan. Gestaag kwam het peloton toch dichterbij, maar bij het luiden van de bel was de voorsprong van het viertal waar Adegeest langzaam de andere drie moest laten gaan nog aanzienlijk. Voor Marijke Groenewoud was het met een indrukwekkende sprint nog wel overbrugbaar.

Dit liet zij aan het Utrechtse publiek zien. In de laatste twintig meters kwam Groenewoud voorbij de laatste vluchtsters en klopte ze in de sprint Imke Vormeer die in het kielzog van Groenewoud was meegekomen. Merel Bosma was op plaats drie de beste van de vluchtsters, Chantal Hendriks en Ankie Ytsma eindigden op plaats vier en vijf net naast het podium.

Bekijk ook:

Uitslag