Schaatspeloton.nl - Nieuws - Berber Vonk geopereerd aan diepe snijwond in bovenarmspier

Berber Vonk geopereerd aan diepe snijwond in bovenarmspier

geplaatst zondag 27 oktober 2019 om 11:08:54 op Schaatspeloton.nl

Berber Vonk vorige week in actie tijdens de seizoensopening in Amsterdam.

Berber Vonk vorige week in actie tijdens de seizoensopening in Amsterdam. (bron: Schaatspeloton.nl)

Na haar ongelukkige val tijdens de KPN Marathon Cup in Den Haag is Berber Vonk (PTH / BDM) gisteravond laat al meteen geopereerd om de diepe snee in haar bovenarmspier en de bovenarmwond te hechten. Vonk kwam op De Uithof vroeg in de wedstrijd ten val in een grote valpartij en kreeg daarbij een schaats van een van de andere slachtoffers in haar bovenarm waarbij haar bovenarmspier tot driekwart werd ingesneden. Na de geslaagde operatie is het afwachten hoe de functie in Vonk's arm terugkeert. De wedstrijd werd meteen stilgelegd om medische zorg te verlenen.

"Ik wou buiten de groep omrijden naar voren. En toen werd ik geschept door drie a vier meiden." herinnert Vonk zich de situatie voor de val. "Zelf weet ik daar vrij weinig van. Enige wat ik weet is dat ik iets heb voelen snijden in mijn arm. Toen ik eenmaal rechtop zat dacht ik dat mijn pak in eerste instantie kapot was omdat wij oranje in het pak hebben zitten. Dat was niet het geval maar dat bleek dus al mijn onderhuids bindweefsel te zijn en toen gutste het bloed eruit en wist ik dat het foute boel was."

"Gelukkig was ik gelijk in goede handen door de artsen van FASE." blikt een dankbare Vonk terug op de eerste hulp op en langs het ijs van De Uithof. "Vanuit daar ben ik overgebracht naar het ziekenhuis in Den Haag en laat op de avond geopereerd."

Operatie geslaagd, afwachten voor terugkeer van functie
Bij die operatie is zowel de bovenarmspier als de wond gehecht. "Ja, de operatie is top verlopen!" klinkt Berber Vonk opgelucht. Na de geslaagde operatie is het afwachten hoe de functie in haar arm terugkeert. De rijdster van PTH / BDM lijkt zich in elk geval te gaan opmaken voor een lang herstelproces. "Maar Rome is ook niet in een dag gebouwd."

Bekijk ook:

Aanvallende Francesca Lollobrigida uiteindelijk via massasprint naar Haagse winst (26 oktober 2019)