Schaatspeloton.nl - Nieuws - Aanvallende Francesca Lollobrigida uiteindelijk via massasprint naar Haagse winst

Aanvallende Francesca Lollobrigida uiteindelijk via massasprint naar Haagse winst

geplaatst zaterdag 26 oktober 2019 om 20:39:11 op Schaatspeloton.nl

Francesca Lollobrigida is in een warm Den Haag het peloton te snel af.

Francesca Lollobrigida is in een warm Den Haag het peloton te snel af. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Den Haag heeft Francesca Lollobrigida (Lasaulec) de tweede wedstrijd in de KPN Marathon Cup gewonnen. De rappe Italiaanse vertrouwde op het warme Haagse ijs van De Uithof niet op haar massasprint en koos, uiteindelijk zelfs solo, de aanval. De Romeinse werd echter teruggepakt, maar bekroonde de wedstrijd toch met de winst door in de massasprint Marijke Groenewoud (ZiuZ) en Imke Vormeer (A6.nl Groot in Auto's) te snel af te zijn. Groenewoud, winnares van de eerste wedstrijd vorige week in Amsterdam, behield zowel de oranje en witte leiderstrui.

In het begin van de wedstrijd was het team Turner dat actief de strijd aan ging. Zij deden dat met Iris van der Stelt aan het vertrek. De Sassenheimse studente kinderfysiotherapie kwam deze week terug van een verblijf in Zuid-Afrika in het kader van haar afstudeeronderzoek en kwam in Den Haag niet direct in de vrieskou terecht. Met 17 graden op de thermometer was het ijs zwaar en op dit zware ijs was het voor de schaatsers moeilijk om weg te komen.

Pien Keulstra (A6.nl Groot in auto's) en Francesca Lollobrigida probeerden dit wel en gingen met nog 30 ronden voor het eind in de aanval. Nadat Keulstra moest afhaken ging Lollobrigida nog enkele ronden dapper solo door en het peloton moest goed in de achtervolging om de Italiaanse terug te halen. Toen Lollobrigida was teruggehaald en ook vervolgaanvallen de ruimte niet kregen. Voerden de ploegen van A6.nl en Palet Vastgoedonderhoud het peloton aan in de aanloop naar de sprint. In de sprint werd het een tweestrijd tussen de winnares van vorige week Marijke Groenewoud en aanvalster Lollobrigida. De Italiaanse had echter nog genoeg energie over en kon Groenewoud op de streep kloppen. Imke Vormeer werd op de derde plaats best of the rest, net voor de jonge Evelien Vijn (Bewustwinkelen / Teklab) die knap vierde werd.

De wedstrijd in Den Haag werd ontsierd door enkele zware valpartijen. Berber Vonk (PTH / BDM) was het grootste slachtoffer in een val vroeg in de wedstrijd waar zij een snijwond in haar arm lijkt te hebben opgelopen. Bianca Bakker (Palet Vastgoedonderhoud) kwam in de slotbocht op hoge snelheid ten val een eindigde de laatste meters van de wedstrijd uiteindelijk ondersteund door haar ploeggenoten onder applaus van de toeschouwers.

Bekijk ook:

Berber Vonk geopereerd aan diepe snijwond in bovenarmspier (27 oktober 2019)
Uitslag