Schaatspeloton.nl - Nieuws - Irene en Simon Schouten verkiezen vierdaagse boven wereldbeker Tomakomai

Irene en Simon Schouten verkiezen vierdaagse boven wereldbeker Tomakomai

geplaatst vrijdag 9 november 2018 om 21:41:11 op Schaatspeloton.nl

Simon Schouten zat in de eerste twee wedstrijden een schorsing uit en begon afgelopen zaterdag met een zevende plaats aan zijn marathonseizoen. Hij en zijn zus Irene Schouten verkiezen de deelname aan de Trachitol Trophy boven de mass-start in het Japanse

Simon Schouten zat in de eerste twee wedstrijden een schorsing uit en begon afgelopen zaterdag met een zevende plaats aan zijn marathonseizoen. Hij en zijn zus Irene Schouten verkiezen de deelname aan de Trachitol Trophy boven de mass-start in het Japanse (bron: Schaatspeloton.nl)

Bij de eerste wereldbeker mass-start van het seizoen in het Japanse Obihiro zullen Irene en Simon Schouten volgend weekend samen met Melissa Wijfje en Chris Huizinga aan de start staan namens Nederland. Een week later staan de Westfriese broer en zus niet aan de start van de mini-marathon in het eveneens Japanse Tomakomai. Navraag leert dat het tweetal de marathonvierdaagse verkiest boven de tweede wereldbekerwedstrijd. Hun plaats wordt bij die mass-start ingenomen door Esmee Visser en Douwe de Vries.

De Trachitol Trophy, de op de kalender teruggekeerde marathonvierdaagse, vindt van 22 tot en met 25 november plaats in Breda, Utrecht, Hoorn en Groningen. Hoorn is de thuisbaan van de Schoutens. De wereldbekerwedstrijden in Tomakomai vinden van 23 tot en met 25 november tegelijker tijd plaats met de Trachitol Trophy. Irene Schouten won dit seizoen de eerste twee wedstrijden, Simon Schouten zat in de eerste twee wedstrijden een schorsing uit en begon afgelopen zaterdag met een zevende plaats aan zijn marathonseizoen.

Bekijk ook:

Oranjetruidraagster Irene Schouten niet aan de start in Utrecht (2 november 2018)
Trachitol Trophy in Breda, Utrecht, Hoorn en Groningen (28 september 2018)