Schaatspeloton.nl - Nieuws - Oranjetruidraagster Irene Schouten niet aan de start in Utrecht

Oranjetruidraagster Irene Schouten niet aan de start in Utrecht

geplaatst vrijdag 2 november 2018 om 17:49:50 op Schaatspeloton.nl

De winnares van de eerste twee KPN Marathon Cupwedstrijden en daarmee klassementsleidster Irene Schouten zal zaterdag in Utrecht niet aan de start staan van de derde wedstrijd in de competitie. In een bericht op haar verschillende sociale mediakanalen laat de Nederlands Kampioene weten de marathon in de domstad niet te kunnen combineren met het programma van het kwalificatietoernooi voor de wereldbeker die ook dit weekend plaats vindt. "Erg jammer dat de KNSB het zo plant." aldus Schouten. Ook competitieleider Willem Hut geeft desgevraagd aan te balen van de situatie.

Bij het World Cup kwalificatietoernooi dit weekend in Heerenveen staan voor de vrouwen zaterdagavond de drie kilometer en zondagmiddag de vijf kilometer op het programma. De drie kilometer heeft als verwachtte eindtijd 17:40 terwijl het startschot voor de damesmarathon in Utrecht al om 19:15 uur zal klinken. De volgende dage staat om 13:15 uur vervolgens de eerste rit van de vijf kilometer op het programma.

Dit dwingt Schouten om keuzes te maken. "Helaas start ik zaterdag niet in Utrecht voor de marathon. Ik red het niet om vanuit Heerenveen op tijd in Utrecht te zijn." schrijft de Noord-Hollandse. "Erg jammer dat de KNSB het zo plant."

"Als KNSB doen we erg ons best doen om de verschillende wedstrijdprogramma's op elkaar af te stemmen. Maar daar slagen we spijtig genoeg niet altijd in." Aldus competitieleider Willem Hut die zelf aangeeft de situatie 'ook echt balen' te vinden. "100% zal ook niet haalbaar zijn, ook spelen er ook nog andere belangen dan die van rijders die in meerdere disciplines uitkomen."