Schaatspeloton.nl - Nieuws - Sterke Crispijn Ariëns soleert naar winst Alternatieve Elfstedentocht

Sterke Crispijn Ariëns soleert naar winst Alternatieve Elfstedentocht

geplaatst woensdag 1 februari 2017 om 13:54:56 op Schaatspeloton.nl

Crispijn Ariëns wint de Alternatieve Elfstedentocht.

Crispijn Ariëns wint de Alternatieve Elfstedentocht. (bron: Schaatspeloton.nl)

De zevenentwintigste Alternatieve Elfstedentocht is gewonnen door Crispijn Ariëns (Okay Fashion & Jeans). De in Friesland woonachtige Brabander ontsnapte in de finale uit een kopgroep en soleerde naar de winst. Frank Vreugdenhil (Okay Fashion & Jeans) en de winnaar van vorig jaar Niels Mesu (AB Transport) werden tweede en derde. De rijders op het podium maakten allemaal deel uit van een kopgroep die al in de eerste ronde vertrok.

Waar de natuur de afgelopen periode de Weissensee gezegend had met een dusdanige vorst dat voor het eerst in jaren het peloton in de wedstrijd tot aan Dolomitenblick kon koers was het vandaag vanaf de start boven nul. Op het zware sneeuwijs dat het peloton in gedeelten van de 25 kilometer lange ronde moest overbruggen naar het uiterste oostelijk punt van het meer werd het een ware slijtageslag. Voor dat het hier toe kwam was er in de eerste rondgang al een grote groep van eenentwintig rijders vertrokken. De traditionele vroege ontsnapping had ditmaal echter enkele grote namen al in haar gelederen. Onder andere oud-winnaars Erwin Mesu (De Haan Westerhoff) en Niels Mesu (AB Transport) waren aanwezig bij de eenentwintig. Okay Fashion & Jeans was maar liefst met vier rijders in de ontsnapping aanwezig.

Het was uit deze groep dat de uiteindelijke winnaar kwam. Jouke Hoogeveen (De Haan Westerhoff) en Bob de Vries (Royal A-ware) maakten na achtervolgend werk van hun ploegen nog de oversteek. Ze deden dit nadat Crispijn Ariëns de finale met een aanval had geopend. In eerste instantie Niels Mesu en later ook Frank Vreugdenhil en Jordy Harink vormde een kopgroep waar Hoogeveen en De Vries in de slotronde van 25 kilometer nog bij aansloten. Bij de terugkeer van Dolomitenblick naar het kleine meer plaatste Crispijn Ariëns de beslissende aanval. Zijn medekoplopers konden niet volgen en moesten de winst aan de Brabander laten. Op ruim 40 seconden maakte Frank Vreugdenhil het feest voor Okay compleet. Niels Mesu eindigde na zijn winst vorig jaar dit keer op de derde plaats op het podium. Van de rijders die de beslissende slag in de eerste ronde hadden gemist kwam Jouke Hoogeveen op de vierde plaats nog het dichtst bij.

Bekijk ook:

Lisa van der Geest wint Alternatieve Elfstedentocht na val Elma de Vries in slotmeters (1 februari 2017)
Uitslag