Schaatspeloton.nl - Nieuws - AB Transport Group sponsor tweede ploeg Anema met Boutiette en Fernandez, Royal A-ware behouden voor hoofdmacht

AB Transport Group sponsor tweede ploeg Anema met Boutiette en Fernandez, Royal A-ware behouden voor hoofdmacht

geplaatst donderdag 15 september 2016 om 11:59:09 op Schaatspeloton.nl

KC Boutiette als winnaar van The Greenery Six zesdaagse in 2003

KC Boutiette als winnaar van The Greenery Six zesdaagse in 2003 (bron: Marathonschaatsen.nl)

Ook komende winter komt de Schaatscoalitie rond Jillert Anema met een tweede marathonploeg naast de hoofdmacht. AB Transport Group zal de tweede ploeg sponsoren die naast Erik-Jan Kooiman en Niels Mesu ook de Amerikaanse 21-voudige marathonwinnaar KC Boutiette en de Fransman Ewen Fernandez op het ijs brengt. Een vijfde rijder wordt nog gezocht. Royal A-ware blijft alsnog hoofdsponsor van de hoofdmacht die zowel bij de Heren als Dames in actie zal komen.

Eerder bracht Clafis-directeur Bert Jonker na het afgelopen seizoen naar buiten dat Royal A-ware de sponsoring zou stoppen. Nu gaat het zuivelbedrijf toch door. "We blijven onze marathonploeg ondersteunen, zodat de continuïteit van de schaatscoalitie gewaarborgd blijft", aldus CEO Jan Anker van het familiebedrijf. "Schaatsen past goed bij het oer-Hollandse product kaas waar wij dagelijks mee werken." Voor Royal A-ware zullen Jorrit Bergsma, Arjan Stroetinga, Bob de Vries, Evert Hoolwerf en Simon Schouten de Herenploeg vormen. Carien Kleibeuker, Irene Schouten en Heather Bergsma-Richardson zullen bij de Dames in actie komen.

Bij AB Transport Group keert KC Boutiette na negen jaar terug op het hoogste niveau van het marathonschaatsen. De Amerikaan, die 21-maal de beste was in een schaatsmarathon en daarmee veertiende plek op de eeuwige ranglijst bezet, kwam vorig seizoen incidenteel uit bij de Beloften met het oog op de internationale mass-starts. Boutiette krijgt gezelschap van Erik-Jan Kooiman, Niels Mesu en de Fransman Ewen Fernandez.

De nieuwe sponsor AB Transport Group, dat ook onderdeel is van de Royal A-ware Food Group, richt zich op het vervoer van aardappelen en andere los gestorte agrarische producten, meel, veevoer, (vloeibare) zuivel en gekoelde foodproducten. De 1.250 vakkundige medewerkers spannen zich dagelijks in om klanten in de food- en agriketen de beste logistieke diensten te leveren. Hiervoor beschikken zij over een modern wagenpark van ruim 1.000 trucks en 1.350 trailers. AB Transport Group rijdt in grote delen van Europa en heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Groot-Brittanniƫ, Frankrijk en Polen.

Bert Jonker over de schaatscoalitie: "Ik geloof heilig in ons verbindende concept dat tot nog toe heel succesvol is geweest en dat ik met groot vertrouwen gecontinueerd zie tot de Olympische Spelen in 2018." Met Bergsma-Richardson, Boutiette en Fernandez blijft de coalitie overigens ook trouw aan de internationale ambities. Een doelstelling van het eerste uur. "Ons streven is altijd geweest kansen te bieden aan internationale schaatsers, de schaatssport naar een hoger niveau te brengen en de competitie te bevorderen", verklaart Jonker. "In deze combinatie met Anema heb ik het grootste vertrouwen."

Bekijk ook:

Royal A-ware en Fonterra stoppen sponsoring Team Anema (23 maart 2016)
Oog KC Boutiette op mass-start, terugkeer in marathonpeloton (11 november 2014)