Schaatspeloton.nl - Nieuws - Oog KC Boutiette op mass-start, terugkeer in marathonpeloton

Oog KC Boutiette op mass-start, terugkeer in marathonpeloton

geplaatst dinsdag 11 november 2014 om 14:41:38 op Schaatspeloton.nl

KC Boutiette als winnaar van The Greenery Six zesdaagse in 2003

KC Boutiette als winnaar van The Greenery Six zesdaagse in 2003 (bron: Marathonschaatsen.nl)

KC Boutiette zal de komende weken een aantal marathons rijden in de Eerste Divisie. Dit meldt de NOS. De 21-voudig marathonwinnaar rijdt de wedstrijden omdat hij zijn oog heeft laten vallen op de mass-start. De Amerikaan heeft zich al via de trials onsuccesvol proberen te plaatsen voor dit onderdeel. Boutiette, tweevoudig winnaar van The Greenery Six, was in 2007 voor het laatst actief in de marathon.

In het seizoen 1998/1999 verscheen KC Boutiette in de kleuren van Buiter Beton aan de zijde van Erik Hulzebosch voor het eerst in het marathonpeloton. Na de Russen uit de jaren '80 was Boutiette de eerste buitenlander die een marathon won in Nederland. In de seizoenen daarna was de Amerikaan goed voor in totaal 21 dagzeges en bovenal twee eindzeges in The Greenery Six. Boutiette verdween na het seizoen 2004/2005 van het Nederlandse ijs om zich te richten op de Olympische Spelen in Turijn. In 2007/08 keerde hij kort terug in het peloton in de kleuren van Beelen Sloopwerken.

Nu wil de inmiddels 44-jarig Amerikaan proberen zich te gaan plaatsen voor de mass-start World Cups. Bij de eerste selectiewedstrijd viel hij buiten de boot van de Amerikaanse selectie.

Bekijk ook:

KC Boutiette
Beelen haalt KC Boutiette terug in de marathon (27 augustus 2007)