Schaatspeloton.nl - Nieuws - Algemeen Bestuur KNSB installeert nieuw Sectiebestuur Marathon

Algemeen Bestuur KNSB installeert nieuw Sectiebestuur Marathon

geplaatst zondag 13 maart 2016 om 16:51:17 op Schaatspeloton.nl

Mireille Reitsma, hier als winnares van De honderd van Earnewâld, zal net als oud-marathonschaatssters Alida Pasveer en Martine Dubling deel uitmaken van het nieuwe sectiebestuur marathon.

Mireille Reitsma, hier als winnares van De honderd van Earnewâld, zal net als oud-marathonschaatssters Alida Pasveer en Martine Dubling deel uitmaken van het nieuwe sectiebestuur marathon. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

Het Algemeen Bestuur van de KNSB heeft een nieuw sectiebestuur marathon geïnstalleerd bestaand uit voorzitter Joop Feenstra, secretaris Mireille Reitsma, budgetbewaakster Martine Dubling en Alida Pasveer. Het sectiebestuur neemt het stokje over van de adhoc commissie die afgelopen november de taken overnam toen het verdeelde sectiebestuur onder leiding van Herman Kramer aftrad. Reitsma en Dubling maakte al deel uit van het afgetreden sectiebestuur.

De KNSB laat weten dat in lijn met de bestuurlijke vernieuwing binnen de KNSB het sectiebestuur waar nodig nog zal worden uitgebreid. Feenstra was tot nu toe voorzitter van de technische commissie marathonschaatsen binnen het gewest Friesland. Pasveer, Reitsma en Dubling zijn oud-marathonrijdsters.

"Er zijn door de adhoc commissie marathon in samenspraak met de GTC voorzitters aan de hand van het nieuwe reglement duidelijke werkafspraken gemaakt", aldus technisch directeur Arie Koops. Om te vervolgen: "De sectie speelt een belangrijke rol voor de verbinding richting de gewesten; competitieleider Willem Hut focust zich op de landelijke c.q. internationale competitie waar de KNSB een rol speelt."

De technisch directeur van de KNSB heeft er alle vertrouwen dat er constructief kan worden samengewerkt aan de toekomst van de marathonsport. Uitgangspunt voor het beleid en invulling van projecten is niet alleen het beleidsplan van de KNSB op weg naar 2020, maar het sectiebestuur marathon wil ook inzetten op uitwisselbaarheid met andere disciplines en innovatie.

Bekijk ook:

Verdeeld sectiebestuur KNSB treedt collectief af (12 november 2015)