Schaatspeloton.nl - Nieuws - Verdeeld sectiebestuur KNSB treedt collectief af

Verdeeld sectiebestuur KNSB treedt collectief af

geplaatst donderdag 12 november 2015 om 13:34:55 op Schaatspeloton.nl

Het KNSB sectiebestuur marathonschaatsen heeft collectief zijn ontslag aangeboden omdat het onderling te maken heeft met een onoverkomelijke verschil van inzicht over de doorontwikkeling van het marathonschaatsen. Dit heeft voorzitter Herman Kramer van het sectiebestuur marathon in een brief aan het Algemeen Bestuur van de schaatsbond laten weten. Het Algemeen Bestuur heeft het ontslag aanvaard waardoor het sectiebestuur direct afgetreden is.

Het sectiebestuur bestond, naast de deze zomer als vervanger van Egbert Lamberts aangetreden voorzitter Herman Kramer, uit secretaris Gerrit van Vilsteren, budgetbewaker Martine Dubling, Ruud Kappe en Mireille Reitsma. Het algemeen bestuur van de KNSB zal nu zo snel mogelijk vacatures uitzetten, zodat er op korte termijn weer een volwaardig sectiebestuur kan worden benoemd.

In de tussentijd zullen de taken van het sectiebestuur worden waargenomen door een tijdelijke commissie die is samengesteld uit competitieleider Willem Hut, scheidsrechtercommissielied Ruud Kappe, KNSB Coördinator wedstrijdorganisatie Nadine Seidenglanz en voormalig competitieleider Richard van Kempen. Vanuit het Algemeen Bestuur is penningmeester Geert-Jan Wouters aan de commissie toegevoegd.

De ad hoc commissie zal haar taken in afstemming met technisch directeur Arie Koops en de scheidsrechterscommissie marathon oppakken. Deze tijdelijke commissie heeft ook de opdracht gekregen om geschikte kandidaten te werven om het nieuwe sectiebestuur samen te stellen.

Richard van Kempen zal daarnaast toetreden tot de scheidsrechterscommissie, die tot nu toe bestond uit Ruud Borst en Ruud Kappe.

Bekijk ook:

Willem Hut volgt Richard van Kempen op als competitieleider marathon (17 september 2015)
Herman Kramer nieuwe voorzitter Sectie Marathon (16 augustus 2015)