Schaatspeloton.nl - Nieuws - Kimberly Muusse schaatst volgend seizoen bij Lasaulec B.V.

Kimberly Muusse schaatst volgend seizoen bij Lasaulec B.V.

geplaatst zondag 21 februari 2016 om 23:46:14 op Schaatspeloton.nl

Volgend seizoen zal Kimberly Muusse uitkomen voor een van de twee ploegen van Technische Groothandel Lasaulec B.V. De 30-jarige Zaandamse heeft dit aan de vooravond van de KPN Marathon Cup Finale bekend gemaakt. Muusse komt over van Team ZiuZ waarvoor ze het afgelopen seizoen actief was in het marathonpeloton. Corina Strikwerda, Ria Westenbroek, Marleen Molenaar en Floortje Mackay van het huidige team Lasaulec/VitaKompas verlengden hun contract al bij de ambitieuze hoofdsponsor.

Eerder liet Anne Lourens, Algemeen Directeur van de technische groothandel, en tevens ploegleider van het gelijknamige marathon damesteam, al weten volgend seizoen met twee teams het ijs te willen betreden. Naast de eerder al verlengde rijdsters en Muusse is de sponsor momenteel in gesprek met nog twee dames om de twee ploegen voltallig te maken. Ook Kirsten Joustra, zal volgend jaar weer uitkomen voor een van de twee ploegen van de stichting.

Kimberly Muusse, die eerder actief was bij Skits, Foekens, Hoolwerf Heiwerken en MKBasics, kwam dit seizoen in de kleuren van ZiuZ op natuurijs tot de zevende plaats in het Open NK en was goed voor een achtste stek in de Alternatieve Elfstedentocht. Naast een fanatiek en zeker niet onverdienstelijk schaatsster is de 30-jarige Noord-Hollandse brunette sportpsycholoog en eigenaar van haar praktijk MaxiMental. Volgens Muusse een perfecte combinatie. "We kunnen dus gerust zeggen dat we met Kimberly een ervaren schaatsster met een flinke dosis koersinzicht aan onze teams mogen toevoegen", aldus Lourens. "Wij zijn blij met de komst van Kimberly en verheugen ons op het komende seizoen."

Bekijk ook:

Kimberly Muusse
Transferoverzicht 2016