Schaatspeloton.nl - Nieuws - Alternatieve Elfstedenwinnares Birgit Witte weg bij CENNED

Alternatieve Elfstedenwinnares Birgit Witte weg bij CENNED

geplaatst vrijdag 5 februari 2016 om 19:21:58 op Schaatspeloton.nl

Birgit Witte

Birgit Witte (bron: Schaatspeloton.nl)

Na drie seizoenen vertrekt Birgit Witte bij Team CENNED. Dat heeft de formatie vandaag laten weten. De winnares van de Alternatieve Elfstedentocht vorige week op de Weissensee en draagster van het Groene leiderspak van de KPN Grand Prix heeft aangegeven op zoek te willen gaan naar een nieuwe omgeving. Ploegleidster Alida Pasveer betreurt het vertrek van Birgit Witte en het management van Team CENNED gaat ik de komende periode op zoek naar invulling van de vrij gekomen plek.

"Birgit heeft zich ontwikkeld tot een echte natuurijskampioen. Graag waren we volgend seizoen weer met Birgit aan de slag gegaan. Maar soms maken rijdsters een keuze voor een nieuwe omgeving en nieuwe prikkels. Die keuze moeten we respecteren." aldus Alida Pasveer, die het vertrek van Witte betreurt. "Echter voorlopig staat de geoliede machine van Team CENNED nog in de huidige samenstelling op het ijs. En storten we ons vol energie op de resterende KPN cupwedstrijden waar we derde staan in het ploegenklassement. En natuurlijk op de natuurijswedstrijden in Zweden want Team CENNED staat met Birgit Witte, Aggie Walsma en Britt Tjalma op plaats 1, 2 en 5 in het klassement. We hebben wat te verdedigen."

Het management van Team CENNED wenst Birgit Witte na dit seizoen veel succes met haar verdere schaatscarrière en wil haar alvast bedanken voor haar geweldige inzet voor het team. Voor de vrijkomende plek in Team CENNED wordt in de komende periode nog naar een andere rijdster gezocht.

Bekijk ook:

Birgit Witte
Birgit Witte wint Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee (27 januari 2016)
Transferoverzicht 2016