Schaatspeloton.nl - Nieuws - Niels Mesu volgt broer op als winnaar Alternatieve Elfstedentocht

Niels Mesu volgt broer op als winnaar Alternatieve Elfstedentocht

geplaatst woensdag 27 januari 2016 om 13:08:00 op Schaatspeloton.nl

Niels Mesu volgt broer op als winnaar Alternatieve Elfstedentocht

Niels Mesu volgt broer op als winnaar Alternatieve Elfstedentocht (bron: Vincent Riemersma)

Op de Weissensee heeft Niels Mesu (Team Tjolk) de Alternatieve Elfstedentocht gewonnen, daarmee zijn broer Erwin Mesu als winnaar opvolgend. De jongste Mesu bleef als laatste over van een kopgroep die 70 kilometer voor de meet vorm had gekregen en soleerde in de slotfase naar de winst. Bart Mol (Schaatsteam Bouw & Techniek), die ook deel uit maakte van de kopgroep, werd op ruim 20 seconden tweede. Gary Hekman (Team Van Werven) won de spurt om de derde plaats.

Nadat een vroege aanval van Sam Boon (AB Vakwerk), Robin Snoek (CRV-Interfarms), Johan Knol (Man & Mach) en Frederik Nauta (Schaatsteam Bouw & Techniek) de eerste helft van de wedstrijd kleur had gegeven was het peloton na 120 kilometer koers weer compleet. Met nog 70 kilometer te gaan kozen Arnt Jalvingh (De Haan Westerhoff), Jordy Harink (CRV-Interfarms), Bart Mol en Niels Mesu de aanval. Nadat Jalvingh de kop moest laten gaan bouwde het overgebleven drietal de voorsprong uit en het was pas toen een select groepje de tegenaanval koos dat het gat naar het trio teruggebracht werd van 2 naar een halve minuut bij het luiden van de bel.

In de finale koos Niels Mesu de aanval, Mol probeerde nog te volgen maar moest zijn meerdere erkennen in de Zeeuw. Aan de meet finishte Niels Mesu met 23 seconden voorsprong op Bart Mol die als tweede naar het podium mocht. Gary Hekman klopte op 38 seconden de sprint Frank Vreugdenhil (Okay Fashion & Jeans) en Simon Schouten (Royal A-ware/Fonterra) in sprint om de derde plaats. De ongelukkig Jordy Harink was in de slotkilometer ingelopen door de achtervolgers en moest genoegen nemen met de zeven plaats.

Bekijk ook:

Birgit Witte wint Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee (27 januari 2016)
Uitslag