Schaatspeloton.nl - Nieuws - Francesca Lollobrigida eerste buitenlandse in Oranje leiderstrui

Francesca Lollobrigida eerste buitenlandse in Oranje leiderstrui

geplaatst zondag 25 oktober 2015 om 11:49:13 op Schaatspeloton.nl

Francesca Lollobrigida mocht zaterdagavond in Amsterdam als eerste niet Nederlandse het Oranje leiderspak in ontvangst nemen.

Francesca Lollobrigida mocht zaterdagavond in Amsterdam als eerste niet Nederlandse het Oranje leiderspak in ontvangst nemen. (bron: Schaatspeloton.nl)

Met haar winst gisteravond in Amsterdam heeft de Italiaanse Francesca Lollobrigida (Athleteshop/Koopjesdrogisterij.nl) voor een primeur gezorgd. Voor het eerst staat een buitenlandse schaatsster in de Oranje leiderstrui van de KPN Marathon Cup. Tot nu toe werd het leiderspak in de belangrijkste cup altijd gedragen door een Nederlandse. Lollobrigida is echter niet de eerste buitenlandse in een leiderspak. Chris Witty deed dat al eerder in de Super Prestige en in het Groene sprintklassement.

Chris Witty won in 2008 won de eerste Super Prestigewedstrijd op Flevonice en reed zo de tweede wedstrijd in het leiderspak. De Amerikaanse was in dat zelfde seizoen ook de eerste niet Nederlandse eindwinnares van een klassement. Ze sloot het seizoen af als winnares van de Groene trui die te verdienen was met tussensprints.

Bij de Heren werd de Oranje leiderstrui al gedragen door de Fransman C├ędric Michaud en de Amerikaan KC Boutiette. Ook was de Sovjetschaatser Oleg Bozjiev al eens eindwinnaar van de Cup toen er nog niet met een leiderstrui werd gereden.

Bekijk ook:

Francesca Lollobrigida wint openingswedstrijd in Amsterdam (24 oktober 2015)