Schaatspeloton.nl - Nieuws - Francesca Lollobrigida wint openingswedstrijd in Amsterdam

Francesca Lollobrigida wint openingswedstrijd in Amsterdam

geplaatst zaterdag 24 oktober 2015 om 20:07:22 op Schaatspeloton.nl

De eerste wedstrijd in de KPN Marathon Cup is gewonnen door Francesca Lollobrigida (Athleteshop / Koopjesdrogisterij.nl). De Italiaanse won op de Jaap Edenbaan de massasprint die na 70 ronden de wedstrijd moest beslissen. Lollobrigida was op de meet net iets sneller dan Irene Schouten (A-ware / Fonterra) en ploeggenote Janneke Ensing (Athleteshop / Koopjesdrogisterij.nl). De wedstrijd werd gekleurd door een lange aanval van Carien Kleibeuker (A-ware / Fonterra) en Iris van der Stelt (MKBasics.nl).

Carien Kleibeuker en Iris van der Stelt gingen na een derde van de wedstrijd de aanval aan. Shaorn Hendriks (Athleteshop/Koopjesdrogisterij.nl) en Aggie Walsma (CENNED) probeerde nog de sprong naar het tweetal te maken maar moesten snel hun poging opgeven. Gestaag bouwde zij hun voorsprong uit totdat ze het peloton in de rug zagen. Toen was het tijd voor Kleibeuker om Van der Stelt achter haar te halen en het peloton alleen op een ronde te gaan zetten. Maar ondertussen voerde de Athleteshop/Koopjesdrogisterij.nl aan de kop van het peloton het tempo op. Van der Stelt kreeg bij haar achtervolging op Kleibeuker en de jacht op het peloton in eerste instantie steun van ploeggenote Elma de Vries (MKBasics.nl) en later ook van de gevallen Nicky van Leeuwen (MKBasics.nl). Kleibeuker werd weer ingerekend maar op dat moment keek het peloton de koplopers al weer in de rug. De aanval werd zo'n 25 ronden voor het eind geneutraliseerd waarna geen aanval meer slaagde.

De massasprint ging de eerste winnares van het jaar bepalen. Deze werd ingeleid door een ware armada aan lichtblauw voorop het peloton. Athleteshop/Koopjesdrogisterij.nl en Royal A-ware/Fonterra, beiden in het lichtblauw gekleed, brachten hun treintjes op kop van het peloton. Athleteshop/Koopjesdrogisterij.nl hield de laatste ronden het tempo hoog en met het ingaan van de laatste bocht koos Irene Schouten er voor de sprint vroeg aan te gaan. Op het laatste rechte stuk kwam Francesca Lollobrigida nog voorbei Schouten en pakte zo de eerste zege van het seizoen. Janneke Ensing legde beslag op de derde plaats.

Lollobrigida nam logischerwijs, nu de tussensprintpunten zijn afgeschaft, de eerste Oranje leiderstrui. Iris van der Stelt die na haar aanval in de eindsprint nog knap vijfde werd legde beslag op de Witte trui, die door een systeemfout bij de KNSB echter na afloop foutief werd uitgereikt aan de niet meer jongere zijnde Irene Schouten.

Bekijk ook:

Uitslag