Schaatspeloton.nl - Nieuws - Daniëlle Bekkering definitief weg bij Frisia

Daniëlle Bekkering definitief weg bij Frisia

geplaatst woensdag 3 oktober 2007 om 11:57:00 op Schaatspeloton.nl

Daniëlle Bekkering

Daniëlle Bekkering

In tegenstelling tot de eerste berichten die naar buiten kwamen na het wegsturen van Daniëlle Bekkering bij de ploeg van DSB Bank zal Bekkering komend seizoen niet uit gaan komen in de kleuren van DSB-dochterbedrijf Frisia Financieringen. De Cupwinnares van afgelopen seizoen heeft haar nog voor drie jaar lopende contract laten ontbinden en zal zaterdag sponsorloos het seizoen beginnen.

Daniëlle Bekkering zou zonder ploeggenoten in de kleuren van Frisia moeten rond rijden nadat besloten was om haar bij de DSB ploeg te vervangen door Maria Sterk. De ploegleiding had na het moeizame seizoen waarin de sportieve strijd op het ijs tussen Bekkering en ploeggenote Elma de Vries ook naast het ijs haar sporen naliet gekozen om Daniëlle Bekkering in de ploeg te vervangen.

In eerste instantie zou ze dit seizoen gaan uitkomen voor DSB-dochter Frisia Financieringen, maar dat gaat nu dus niet door. "Ik moest volkomen geïsoleerd verder. Zo had ik bijvoorbeeld geen trainer en medische begeleider meer. Ik wil voor mezelf optimale omstandigheden creëren en heb daarom besloten om sponsorloos verder gaan'', verklaarde Bekkering haar ontslag. Ook was Daniëlle Bekkering niet blij met het feit dat ze geen ploeggenoten zou krijgen.

Bekijk ook:

Daniëlle Bekkering
Sterk vervangt Bekkering bij DSB (15 juli 2007)