Schaatspeloton.nl - Nieuws - Sterk vervangt Bekkering bij DSB

Sterk vervangt Bekkering bij DSB

geplaatst zondag 15 juli 2007 om 11:58:00 op Schaatspeloton.nl

De oude en nieuwe ploeggenoten samen op het eindpodium van de Essent Cup. Elma de Vries (ook volgend jaar DSB), de vertrekkende Daniëlle Bekkering en de komende Maria Sterk.

De oude en nieuwe ploeggenoten samen op het eindpodium van de Essent Cup. Elma de Vries (ook volgend jaar DSB), de vertrekkende Daniëlle Bekkering en de komende Maria Sterk.

Essent Cupwinnares Daniëlle Bekkering wordt in de DSB-ploeg vervangen door Maria Sterk. De geruchten dat Bekkering en DSB uit elkaar zouden gaan waren al aan het eind van afgelopen seizoen begonnen. Maria Sterk komt over van het gestopte Nicolai-Lourens & Tabak en neemt de plek in van Daniëlle Bekkering. Elma de Vries, Kitty Meeth en Karin Maarse complementeren de ploeg.

Afgelopen seizoen vonden de ploeggenotes Daniëlle Bekkering en Elma de Vries elkaar vaak op de weg naar de zege. Dit was iets wat duidelijk spanning opleverde en geruchten voedde dat een van beide dames de ploeg zou verlaten. Nu is dus duidelijk dat Daniëlle Bekkering dit zal zijn. Bekkering won in het afgelopen seizoen zowel The Greenery Five, de Essent Driedaagse als het Algemeen en Tussensprintklassement van de Essent Cup.

Werelduurrecordhoudster Maria Sterk was, achter Elma de Vries, derde in de Essent Cup en eindigde op de tweede plek in The Greenery Five. Maria Sterk is, na de naar Pro Horeca vertrokken Ellen Waijer, de tweede rijdster van de gestopte Nicolai-Lourens & Tabak-ploeg die een nieuwe ploeg vindt. Zij zal zich nu voegen bij Kitty Meeth, Karin Maarse en Elma de Vries in het rood-blauw van DSB.

Update: Inmiddels is bekend geworden dat Daniëlle Bekkering komend seizoen voor Frisia zal koersen. Frisia is tevens een bedrijf van Dirk Scheringa en hiermee blijft de Groningse dus in zijn stal.