Schaatspeloton.nl - Nieuws - Groenehartsport.nl verjongt na succesvol jaar

Groenehartsport.nl verjongt na succesvol jaar

geplaatst dinsdag 25 augustus 2015 om 18:42:11 op Schaatspeloton.nl

Christiaan Hoekstra blijft komend seizoen Groenehartsport.nl trouw en krijgt in Niels Overvoorde en Mark van der Hulst twee nieuwe jonge ploeggenoten.

Christiaan Hoekstra blijft komend seizoen Groenehartsport.nl trouw en krijgt in Niels Overvoorde en Mark van der Hulst twee nieuwe jonge ploeggenoten. (bron: Schaatspeloton.nl)

Na successen in het afgelopen seizoen van Remco Schouten en Leander van der Geest, die daarmee een plek in de Top Divisie veroverden, verjongt Groenehartsport.nl richting het nieuwe seizoen. Met Niels Overvoorde en Mark van der Hulst voegen de nummers twee en vier van het 6-Banentoernooi zich bij de geel-groene formatie die daarnaast zal bestaan uit Christiaan Hoekstra en Rik Qualm.

Om de jeugd de kans te geven heeft de formatie van ploegleiders Joost Juffermans en Kurt Wubben afscheid genomen van de 24-jarige Thijs Smets. De 20-jarige Voorhouter Mark van der Hulst liet zich het vorige seizoen zien met de eindwinst in de Baancompetitie van Haarlem en de winst in de finalewedstrijd van het 6-Banentoernooi die hij als vierde in het eindklassement afsloot. De 19-jarige Delfgauwenaar Niels Overvoorde ronde deze regiocompetitie van Noord-Holland/Utrecht en Zuid-Holland af op de tweede plaats dankzij een zege en maar liefst vijf tweede plaatsen. Het tweetal voegt zich komende winter bij Christiaan Hoekstra en de vorig jaar met Groenehartsport.nl meetrainende Rik Qualm. Het viertal zal naast de twee ploegleiders ook begeleid worden door verzorger Aad de Haas. "Het is een mooie jonge ploeg" aldus ploegleider Joost Juffermans die er niet op rekent de successen van vorig seizoen te kunnen herhalen. "Dat was een uitzonderlijk jaar met de zeges van Remco, Leander en ook Christiaan. Maar we zullen het gaan zien."

Groenehartsport.nl is een samenwerking van verschillende sponsors die vaak een basis hebben in de agrarische sector van het Groene Hart. Onder andere Van der Weijden Veevoederhandel, AB bedrijfsverzorging, agrarisch bouwbedrijf Invepro en agrarisch makelaar De Koning & Witzier houden samen met enkele tientallen donateurs onder de naam van Groenehartsport.nl een ploeg op het ijs.

Bekijk ook:

Mark van der Hulst
Niels Overvoorde
Rik Qualm
Christiaan Hoekstra
Okay volgt Husqvarna op: Leander van der Geest komt, Simon Schouten gaat (24 februari 2015)
Remco Schouten naar Husqvarna/Primagaz (6 januari 2015)