Schaatspeloton.nl - Nieuws - Okay volgt Husqvarna op: Leander van der Geest komt, Simon Schouten gaat

Okay volgt Husqvarna op: Leander van der Geest komt, Simon Schouten gaat

geplaatst dinsdag 24 februari 2015 om 21:59:51 op Schaatspeloton.nl

Leander van der Geest maakt de overstap uit de Eerste Divisie naar Okay Fashion & Jeans.

Leander van der Geest maakt de overstap uit de Eerste Divisie naar Okay Fashion & Jeans.

De winkelketen Okay Fashion & Jeans neemt volgend seizoen het hoofdsponsorschap van Husqvarna/Primagaz over. Ploegmanager Edward van Dijk, ook eigenaar van Okay, springt daarmee in een gat dat ontstond nadat Husqvarna afhaakte als sponsor. Nieuw bij de ploeg is volgend seizoen Leander van der Geest. KPN Grand Prixwinnaar Simon Schouten kiest daarentegen om de ploeg na het seizoen te gaan verlaten.

Simon Schouten kwam de afgelopen drie seizoen, nadat hij in 2012 overstapt van Van Werven, uit voor de ploeg die dit seizoen onder de naam Husqvarna/Primagaz op het ijs actief was. Afgelopen zaterdag won hij voor het eerst een marathon op kunstijs nadat hij in 2012 al winnaar was van de Alternatieve Elfstedentocht en natuurijsklassieker De honderd van Earnewâld. Eerder deze maand kroonde hij zich bovendien tot eindwinnaar van de KPN Grand Prix. De Noord-Hollander heeft aangegeven nu opzoek te gaan naar een uitdaging bij een andere ploeg. Welke ploeg dat wordt is nog niet bekend.

Leander van der Geest komt over uit de Eerste Divisie waar hij dit seizoen viermaal de sterkste was en tweede staat in de KPN Marathon Cup. De Zuid-Hollander treft bij Okay Fashion & Jeans met Timo Verkaaik en Remco Schouten twee provinciegenoten. Remco Schouten komt net als Van der Geest over van Eerste Divisieteam Groenehartsport.nl. Naast het Zuid-Hollandse blok zal Okay volgend seizoen bestaan uit Frank Vreugdenhil die de ploeg trouw blijft, en Marcel van Ham die overkomt van opleidingsploeg Please Payroll. Naar een zesde rijders wordt door de ploeg nog gezocht.

Bekijk ook:

Simon Schouten
Leander van der Geest