Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dames Inbouwcentrum Grandia/Dometic schaatsen voor Leontienhuis

Dames Inbouwcentrum Grandia/Dometic schaatsen voor Leontienhuis

geplaatst maandag 17 augustus 2015 om 22:18:08 op Schaatspeloton.nl

De dames van Inbouwcentrum Grandia/Dometic zullen komend seizoen in actie komen met het logo van Leontienhuis op hun borst.

De dames van Inbouwcentrum Grandia/Dometic zullen komend seizoen in actie komen met het logo van Leontienhuis op hun borst.

De marathonploeg van Inbouwcentrum Grandia/Dometic zal komend seizoen schaatsen voor het Leontienhuis, een initiatief van de Leontien Foundation van ex-wielrenster en meervoudig olympisch kampioene Leontien Zijlaard-van Moorsel. Janita Willems-Crediet, Astrid Schuitema en Ilona Grandia zullen op landelijk niveau uitkomen voor Leontienhuis. Eline van den Pol gaat als regionale rijdster en landelijke invalrijdster aan de slag voor de ploeg die nog op zoek is naar een vierde landelijke rijdster.

Dankzij de trouwe sponsoren van de laatste jaren Inbouwcentrum Grandia, Dometic Group en DSG (Dutch Service Group) heeft het team de mogelijkheid aankomend seizoen maatschappelijke aandacht te kunnen vragen voor het Leontienhuis. Het Leontienhuis wil de kwaliteit van leven van mensen met een eetstoornis en hun naasten verbeteren. Daarnaast wil het Leontienhuis mensen met eetstoornis motiveren richting herstel en (hernieuwde) deelname aan de maatschappij. Ervaringsdeskundigheid is de basis van de ondersteuning door vrijwilligers die zelf hersteld zijn van een eetstoornis. Kernwoorden hierbij zijn: begrip, erkenning, herkenning en gelijkwaardigheid.

Ilona Grandia maakt de stap vanuit de regio terug na het landelijke peloton nadat ze afgelopen seizoen het 6-Banentoernooi afrondde op de vierde plaats. Janita Willems-Crediet en Astrid Schuitema blijven de ploeg trouw en Karen Teuling blijft na haar afscheid voor de formatie actief in het mastercircuit. Als regionale rijdster en landelijk invalsrijdster sluit Eline van den Pol aan. Naar de vierde landelijke rijdster die ook de uitdaging met hen aan wil gaan is de Leontienhuis nog opzoek. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via info@inbouwcentrum-grandia.nl.

Bekijk ook:

Janita Willems-Crediet
Eline van den Pol
Astrid Schuitema
Ilona Grandia
Karen Teuling neemt afscheid (20 januari 2015)