Schaatspeloton.nl - Nieuws - Beelen haalt KC Boutiette terug in de marathon

Beelen haalt KC Boutiette terug in de marathon

geplaatst maandag 27 augustus 2007 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

KC Boutiette kwam tijdens het seizoen 2004/2005, in de kleuren van Time Out Sport/zwembadplein.nl, voor het laatst uit in het schaatspeloton.

KC Boutiette kwam tijdens het seizoen 2004/2005, in de kleuren van Time Out Sport/zwembadplein.nl, voor het laatst uit in het schaatspeloton.

KC Boutiette keert komend seizoen terug in de marathon. De 37-jarige Amerikaan zal uit gaan komen voor het Team Beelen Sloopwerken. Door de komst van Boutiette zal Peter van de Pol afdalen naar de B Divisie, waarin hij wel ondersteund zal worden door Beelen Sloopwerken. Met zijn sterke eindschot was KC Boutiette in totaal goed voor 21 dagzeges op kunstijs.

In het seizoen 1998/1999 verscheen KC Boutiette in de kleuren van Buiter Beton aan de zijde van Erik Hulzebosch voor het eerst in het marathonpeloton. Na de Russen uit de jaren '80 was Boutiette de eerste buitenlander die een marathon won in Nederland. In de seizoenen daarna was de Amerikaan goed voor in totaal 21 dagzeges en bovenal twee eindzeges in The Greenery Six. Boutiette verdween na het seizoen 2004/2005 van het Nederlandse ijs om zich te richten op de Olympische Spelen in Turijn. Na de Spelen in 2006 keerde hij terug om tijdens de mass-start demonstratie rond de ISU World Cup zijn rentree te maken. De Amerikaan werd gepresenteerd als de eerste rijder van het nieuwe team rond Falko Zandstra dat afgelopen seizoen in het peloton zou debuteren. Uiteindelijk kwam deze ploeg toch niet van de grond waarmee de rentree van Boutiette na één marathon al weer voorbij was.

Nu keert KC Boutiette toch weer terug, nu in de kleuren van Beelen Sloopwerken. De ploeg van Beelen was met zes rijders al vol, maar zoals ploegleider Joep Aerts meldt: "Niemand moet het team verlaten, in goed overleg met Peter van de Pol is afgesproken dat hij op kunstijs zal uitkomen in de B Divisie. Peter blijft wel volledig betrokken bij het team en zal zich naast de B-wedstrijden ook specifiek richten op de natuurijswedstrijden."

Het op het oog sterke A-team van Beelen Sloopwerken bestaat komend seizoen naast KC Boutiette uit Joost Vink, Roel van Hest, Roy Boeve, Ruud Aerts en Martijn Kromkamp.