Schaatspeloton.nl - Nieuws - Wervel Jane Ravestein gefixeerd met operatie

Wervel Jane Ravestein gefixeerd met operatie

geplaatst maandag 27 oktober 2014 om 17:53:11 op Schaatspeloton.nl

Jane Ravestein brak zaterdag haar wervels bij een grote valpartij tijdens de tweede KPN Marathon Cup.

Jane Ravestein brak zaterdag haar wervels bij een grote valpartij tijdens de tweede KPN Marathon Cup. (bron: Schaatspeloton.nl)

Jane Ravestein (Steigerplank.com) is maandag geopereerd aan de gebroken wervels die zij opliep bij de val afgelopen zaterdag in Heerenveen. De operatie is goed verlopen, dat wordt gemeld op haar Facebookpagina. Bij de rijdster is tijdens de operatie een wervel dat door de breuk instabiel was geworden gefixeerd. Daarnaast is een deel van Ravestein's spieren verwijderd omdat deze door de val beschadigd waren.

"Tijdens de operatie hebben ze de instabiele wervel gefixeerd aan de wervel daar onder en daar boven." aldus haar Facebookpagina. "Een deel van haar spieren was dusdanig beschadigd dat deze verwijderd moest worden. Voor nu moet zij 24 uur plat blijven liggen en is het afwachten of alles verder neurologisch in orde is. Wij wachten nu op haar en zijn blij opgelucht dat de operatie naar wens verlopen is." melden Jane Ravestein's zus Debby en vriend Koos Kortekaas.

Bekijk ook:

Jane Ravestein
Scheurtje rugwervel Ravestein, hechtingen Lissenberg-Bekkering na val (26 oktober 2014)