Schaatspeloton.nl - Nieuws - Scheurtje rugwervel Ravestein, hechtingen Lissenberg-Bekkering na val

Scheurtje rugwervel Ravestein, hechtingen Lissenberg-Bekkering na val

geplaatst zondag 26 oktober 2014 om 02:08:39 op Schaatspeloton.nl

Jane Ravestein liep bij de val in Heerenveen een scheurtje in haar rugwervel op, Daniëlle Lissenberg-Bekkering een snijwond bij haar oor. De andere rijdsters kwamen met de schrik vrij.

Jane Ravestein liep bij de val in Heerenveen een scheurtje in haar rugwervel op, Daniëlle Lissenberg-Bekkering een snijwond bij haar oor. De andere rijdsters kwamen met de schrik vrij. (bron: Schaatspeloton.nl)

Bij de val in de dameswedstrijd van tweede KPN Marathon Cup heeft Jane Ravestein (Steigerplank.com) een scheurtje in het voorste deel van een rugwervel opgelopen. Dat bleek na onderzoek in het ziekenhuis. Waarschijnlijk is een operatie nodig voor de Oegstgeestse. Daniëlle Lissenberg-Bekkering (Okkinga Communicatie) heeft bij dezelfde valpartij een snijwond bij haar oor opgelopen, deze is in het ziekenhuis met twaalf hechtingen gedicht.

De wedstrijd werd in Heerenveen geneutraliseerd om behandeling voor Ravestein mogelijk te maken. Zij werd met brancard van het ijs gereden en naar het ziekenhuis vervoerd. Daar werd pas na verder onderzoek het scheurtje in haar wervel opgemerkt. Deze deelt de wervel horizontaal doormidden en dient waarschijnlijk geopereerd te worden. In elk geval is duidelijk dat de rijdster van Steigerplank.nl com lang uit de running zal zijn.

Bekijk ook:

Daniëlle Lissenberg-Bekkering
Jane Ravestein
Irene Schouten pakt winst in Heerenveen (25 oktober 2014)