Schaatspeloton.nl - Nieuws - Erik Jan Kooiman bevestigt overgang naar Clafis/A-ware

Erik Jan Kooiman bevestigt overgang naar Clafis/A-ware

geplaatst vrijdag 11 april 2014 om 15:41:03 op Schaatspeloton.nl

Erik Jan Kooiman

Erik Jan Kooiman

In het nieuwe seizoen zal Erik Jan Kooiman plaatsnemen onder de vleugels van Jillert Anema bij de nieuwe samenwerking van Clafis en A-ware. Hiermee bevestigt Kooiman de overgang die in de wandelgangen al lang werd verwacht nadat Anema bij de presentatie van zijn nieuwe ploeg de naam van de Lekkerkerker had laten vallen als het type rijder dat hij zou willen contracteren.

Kooiman bevestigt dat de overgang naar Clafis/A-ware nu rond is. "Het is voor mij de ideale kans om deze lijn voort te zetten" aldus de nummer vier van het Open Nederlands Kampioenschap op natuurijs die het afgelopen seizoen debuteerde op het hoogste niveau. "Ik heb er zin in!" Of Erik Jan Kooiman een plaats vindt in de hoofdmacht of juist in de opleidingsploeg van Anema is nog niet bekend.

Erik Jan Kooiman kijkt met plezier terug naar zijn twee jaar bij De Uithof, de formatie waarvan de geldschieter deze week aangaf te zullen stoppen. "Het is zonde dat De Uithof stopt. Het was echt een gezellige ploeg waar we onwijs veel lol met elkaar gehad hebben en dan volgen de prestaties vanzelf".

Bekijk ook:

Schaatscentrum De Uithof stopt sponsoring marathonploeg (10 april 2014)