Schaatspeloton.nl - Nieuws - Schaatscentrum De Uithof stopt sponsoring marathonploeg

Schaatscentrum De Uithof stopt sponsoring marathonploeg

geplaatst donderdag 10 april 2014 om 21:47:51 op Schaatspeloton.nl

In de kleuren van Schaatscentrum De Uithof pijnigt Erik-Jan Kooiman de kopgroep tijdens de KPN Grand Prix Finale op Flevonice.

In de kleuren van Schaatscentrum De Uithof pijnigt Erik-Jan Kooiman de kopgroep tijdens de KPN Grand Prix Finale op Flevonice. (bron: Schaatspeloton.nl)

Schaatsteam De Uithof houdt op te bestaan. Het schaatscentrum heeft afgelopen woensdag aan rijders en ploegleiding medegedeeld dat zij de sponsoring stoppen. De Uithof is drie seizoenen als hoofdsponsor actief geweest in de Top Divisie. Het afgelopen seizoen kwamen Sandor Stuut, Marcel van Ham, Ruud Aerts, Leander van der Geest, Timo Verkaaik en Erik-Jan Kooiman uit voor de oranje-blauwe formatie van ploegleiders Kurt Wubben en Gé Wijnands.

De ploegleiding respecteert het besluit van De Uithof, wel vinden ze het jammer. "Hadden wij dit twee of drie maanden eerder gehoord dan zouden wij meer tijd hebben gehad om een nieuwe sponsor te vinden", aldus ploegleider Gé Wijnands.

Afgelopen seizoen kende Team De Uithof vele mooie momenten. Met namen debutant Erik-Jan Kooiman liet met enkele vierde plekken, waaronder in het Open Nederlands Kampioenschap, van zich spreken. Timo Verkaaik schaatste in de kleuren van de Haagse ijsbaan naar een negende plaats in het eindklassement van de KPN Marathon Cup.