Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ook Bart de Vries langer bij Van Werven

Ook Bart de Vries langer bij Van Werven

geplaatst vrijdag 22 februari 2013 om 15:37:23 op Schaatspeloton.nl

Bart de Vries heeft zijn contract bij team Van Werven verlengt. De 24-jarige uit Eesveen kwam afgelopen seizoen terug op zijn oude niveau. "Dat was het doel en is dankzij het team gelukt." Aldus het jongste lid van de schaatsfamilie De Vries. Eerder verlengde ook Gary Hekman en Geert Plender al bij de groen-gele formatie van ploegleider René Ruitenberg.

Toen De Vries vorig jaar bij team Van Werven tekende, had hij net een slecht jaar met blessureleed achter de rug. "Dat maakt je wel onzeker. Zou ik weer op mijn oude niveau terug kunnen komen en me weer als spraakmakende marathonschaatser kunnen ontplooien?" Dat lukte. In het verleden behaalde De Vries al twee overwinningen, dit seizoen zat hij er twee keer heel dicht bij. Tijdens de Nederlandse kampioenschappen op kunstijs bijvoorbeeld, waar hij achter Ingmar Berga tweede werd. "Ik kan weer meedoen voor de overwinning, heb leuke uitslagen gereden en meegewerkt in een fantastisch team."

Bart de Vries geeft aan verlengen bij Van Werven een logische stap te vinden en dat de formatie vooral door moet gaan met waar ze mee zijn begonnen. "Afgelopen jaar was wennen in een nieuwe omgeving. We kunnen komend jaar op de ingeslagen route verder en wat dingen bijschaven. Dan kunnen we nog een paar procenten groeien en wedstrijden wél naar onze hand zetten. Ik ben gretig om weer met dit team aan de slag te gaan."

"Daarnaast ben blij verrast door de stichting die de sport marathonschaatsen, het bedrijfsleven en goede doelen weet te combineren tot een maatschappelijk verantwoordelijke organisatie met een sportief kloppend hart. Binnen zo'n organisatie met meerdere gezichten speel ik als marathonschaatser graag een rol."

Bekijk ook:

Hekman en Plender verlengen bij Van Werven (18 februari 2013)
Transferoverzicht 2013