Schaatspeloton.nl - Nieuws - Hekman en Plender verlengen bij Van Werven

Hekman en Plender verlengen bij Van Werven

geplaatst maandag 18 februari 2013 om 22:30:47 op Schaatspeloton.nl

Gary Hekman en Geert Plender zullen ook komend seizoen de kleuren van Team Van Werven verdedigen. Dat laat de formatie weten op haar website. Gary Hekman die een aflopend contract had bij de groen-gele formatie heeft voor twee jaar bij getekend. Geert Plender blijft de ploeg nog zeker een jaar trouw. Met Bart de Vries, Willem Hut en Rick Smit zijn afrondende gesprekken gaande.

De 24-jarige Gary Hekman won in de kleuren van Van Werven vier wedstrijden in de afgelopen twee jaar en stond dit seizoen tal van keren op het podium. De natuurijsspecialist ontpopte zich verrassend genoeg ook als grootste uitdager van topsprinter Stroetinga op kunstijs. "Daar wilde ik mezelf echt verbeteren, en dat is dankzij keihard trainen gelukt."
"Fysiek ben ik nog nooit zo goed geweest als afgelopen jaar. Dat heeft me veel vertrouwen gegeven in de begeleiding en de koers van ons team." Onder leiding van coach René Ruitenberg en trainer Martin van Hooidonk veroverde Hekman afgelopen zomer ook brons op de puntenkoers tijdens de wereldkampioenschappen inline-skaten.

"Het is voor mij belangrijk om te werken met mensen waarop ik kan vertrouwen. De mensen achter het team, de sponsoren, ze zijn betrokken en enthousiast en doen wat ze zeggen. Dat is lang niet overal zo." aldus de 'beer uit Gramsbergen. Van Werven gaat als hoofdsponsor nog minimaal twee jaar door, terwijl het management een meerjarenvisie heeft.

Afgelopen natuurijsperiode wist Hekman geen grote zege te boeken. "Door een valpartij aan het begin van de natuurijsperiode, heb ik steeds last van mijn schouder gehad. Iedere onverwachte beweging of val veroorzaakte weer ongelofelijk veel pijn. Ik heb de afgelopen weken verschrikkelijk afgezien, maar helaas op de verkeerde manier." Het Van Werven schaatsteam acteert onder de stichting We Recycle and Sport 4 Kids, een organisatie die het steunen van kinderdoelen als doelstelling heeft. In de anderhalf jaar dat deze organisatie bestaat, doneerde het dankzij sponsoren en betrokken bedrijven maar liefst 31.000 euro aan goede doelen. Het schaatsteam is de bindende factor en het uithangbord van de stichting.
Naast Hekman is ook Geert Plender voor komend seizoen vastgelegd. Met Bart de Vries, Willem Hut en Rick Smit zijn afrondende gesprekken gaande.

Bekijk ook:

Transferoverzicht 2013