Schaatspeloton.nl - Nieuws - Schaatscentrum De Uithof heeft marathonploeg weer compleet

Schaatscentrum De Uithof heeft marathonploeg weer compleet

geplaatst maandag 25 juni 2012 om 20:40:55 op Schaatspeloton.nl

Het schaatsteam van Schaatscentrum de Uithof heeft de samenstelling van haar marathonploeg voor het komende winterseizoen rond. Marcel van Ham (Payroll Group), Timo Verkaaik (Habovo BWaste), Thijs Smets (Goudse.nl/Smartcap) en Leander van der Geest (Groenehartsport.nl) completeren de Haagse formatie die na het stoppen van Joost Juffermans, Thijs en Jaap Smit en Bert van Burenenkel nog uit Sandor Stuut bestond.

Door ploegleiders Gé Wijnands en Kurt Wubben is gekozen voor een mix van jonge talenten uit het gewest Zuid Holland en marathonschaatsers met Top Divisie-ervaring. Voor de jonge talenten zijn Leander van der Geest en Thijs Smets een logische keus.
Smets reed de afgelopen 2 jaar in de 1e divisie ploeg voor de ploeg van de Goudse Verzekeringen en behaalde 3 overwinningen. Van der Geest komt over uit de opleidingsploeg Groenehartsport.nl en kan terugzien op een goed debuut jaar in de Eerste Divisie met 2 podiumplekken en een aantal top 10-plekken. Van der Geest maakte ook furore in de Henk Angenent Classic door lang in de kopgroep mee te gaan.

De derde en vierde vrijgekomen plaatsen zijn ingevuld door Marcel van Ham en Timo Verkaaik. Marcel van Ham is een welkome versterking van het team. Van de aanvallend ingestelde Noord Hollander komt over van Payroll. Het wordt zijn tweede seizoen in de Top Divisie. Als laatste is Timo Verkaaik aan het team toegevoegd. De 26-jarige Gouwenaar heeft al enkele jaren Top-divisie ervaring en is het voorgaande seizoen voor de equipe van Habovo uitgekomen.

Als opleidingsploeg is het team van Schaatscentrum de Uithof uitgebreid met twee Eerste Divisierijders. Erik Jan Kooiman en Lucas Bisschop zullen de oranje / blauwe kleuren van de Uithof gaan verdedigen. Erik Jan Kooiman komt vanuit het Gewest en het belangrijkste wapenfeit van Kooiman in het seizoen 2011-2012 was de overwinning in de eerste natuurijswedstrijd op Nederlandse bodem, in Noordlaren. Lucas Bisschop maakte als Eerste Divisierijder afgelopen seizoen indruk tijdens de 200 km wedstrijden op de Weissensee (17e) en de Henk Angenent Classic (6e).

Het seizoen 2012-2013 zal het schaatsteam van Schaatscentrum De Uithof een goed doel ondersteunen. Schaatsteam De Uithof heeft de ambassadeursrol voor de Stichting Harte Kind op zich genomen. Stichting Harte Kind financiert oa onderzoek naar aangeboren hartafwijking bij kinderen. Ook organiseren zij sport- en spel middagen voor deze kinderen.

Bekijk ook:

Ook Bert van Buren stopt met marathonschaatsen (12 mei 2012)
Joost Juffermans stopt als marathonschaatser (16 februari 2012)
Transferoverzicht 2012