Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bruggink en Van den Berg naar Team Wadro

Bruggink en Van den Berg naar Team Wadro

geplaatst vrijdag 23 maart 2012 om 16:42:48 op Schaatspeloton.nl

Henk Angenent heeft de ploeg voor het komende seizoen rond. Mart Bruggink (DHW Power-play) en Bart van den Berg zullen Team Wadro komen versterken. Nederlands Eerste Divisiekampioen Sjaak Schipper maakt de overstap naar de hoofdmacht, terwijl Ruud Aerts en Martijn van Es de zwart-oranje ploeg trouw blijven. A. de Jong Groep uit Schiedam en Vlasman Sloopwerken b.v. uit Alphen aan den Rijn zijn als nieuwe co-sponsoren aangetrokken.

Mart Bruggink ging na dit seizoen niet over van DHW Power-play naar het doorgestartte De Haan Westerhoff. De 24-jarige Bruggink werd dit seizoen derde in de Henk Angenent Classic en was in het vorige seizoen tweede in de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Bart van den Berg komt over van de langebaan van het gestopte Team 1np waarvoor hij dit seizoen dit seizoen al enkele schaatsmarathons reed. Van den Berg kwam dit seizoen onder andere tot een negende plaats bij de derde KPN Marathon Cup in Utrecht en was hij op het natuurijs van Wijk en Aalburg vijfde in de Teus Vink Bokaal.

Naast het vijftal dat de Top Divisieploeg van Team Wadro gaat vormen krijgt de 17-jarige Antwan Tolhoek een stageplek en zal in de Eerste Divisie voor Team Wadro gaan rijden. Jacob van der Ploeg is aangetrokken als ploegleider.

"De rijders die zijn aangetrokken hebben een professionele instelling, kunnen omgaan met druk, beschikken over veel talent en leven helemaal voor hun sport. Als deze rijders hun krachten gaan bundelen, kunnen zij zichzelf naar een hoger individueel niveau tillen en als team groeien naar topprestaties. Het huidige niveau in het marathonschaatsen eist veel van rijders maar topsport is keihard. Je moet als rijder gemotiveerd zijn tot op het bot en als team het verschil maken dus strijden met het mes tussen de tanden om de overwinning." aldus Henk Angenent. "Dit miste ik de afgelopen jaren maar denk dat we nu rijders geselecteerd hebben met een professionele instelling die keuzes durven te maken, beseffen dat hun eigen prestatie afhankelijk is van de teamprestatie en de mogelijkheden die wij hen kunnen bieden optimaal gaan benutten."

Bekijk ook:

Mart Bruggink
Bart van den Berg zoekt toekomst in marathonschaatsen (23 februari 2012)
Transferoverzicht 2012