Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bart van den Berg zoekt toekomst in marathonschaatsen

Bart van den Berg zoekt toekomst in marathonschaatsen

geplaatst donderdag 23 februari 2012 om 18:42:55 op Schaatspeloton.nl

Schaatser Bart van den Berg (Team1nP) vertrekt bij zijn huidige langebaanploeg Team1nP en gaat zich mede richten op marathonschaatsen. Dit meldt Van den Berg op zijn website. De 26-jarige Van den Berg, die bij het langebaanschaatsen bij de brede landelijke subtop behoort, reed dit seizoen al enkele schaatsmarathons. De schaatser uit Wijngaarden is op zoek naar een ploeg waar ik het langebaanschaatsen en marathonschaatsen met elkaar kan combineren.

Van den Berg kwam dit seizoen onder andere tot een negende plaats bij de derde KPN Marathon Cup in Utrecht en was hij op het natuurijs van Wijk en Aalburg vijfde in de Teus Vink Bokaal. Na het vertrek bij Team1nP denkt Van den Berg nog niet aan stoppen met schaatsen. Daarvoor heeft hij nog te veel plezier in het schaatsen. Hij gaat het schaatsen op een andere manier benaderen. Aankomende zomer zal het wielrennen een nog grotere plaats in nemen in het trainingsprogramma van Bart. De afgelopen zomers reed hij al goede uitslagen in elite-criteriums voor clubteam Jan van Arckel. Deze zomer wil hij frequenter aan de start staan van wielerklassiekers en criteriums.

Bart van den Berg: ‘Voor welk schaatsteam ik volgend seizoen zal schaatsen is nog onduidelijk. Dit seizoen heb ik een aantal marathons gereden in de eerste divisie en dat beviel me goed. Dat zal ik graag volgend seizoen weer willen doen. Ik ben op zoek naar een ploeg waar ik het langebaanschaatsen en marathonschaatsen met elkaar kan combineren. Concrete ploegen heb ik nog niet, via mijn persoonlijke website hoop ik daar snel meer over te kunnen vertellen. Deze zomer zal ik weer verhuizen naar Zuid-Holland, omdat daar een groot deel van mijn privéleven zich afspeelt'.

Bekijk ook:

Bart van den Berg