Schaatspeloton.nl - Nieuws - Tuitert, Smit, Wennemars en Uytdehaage via KPN naar Top Divisie en natuurijs

Tuitert, Smit, Wennemars en Uytdehaage via KPN naar Top Divisie en natuurijs

geplaatst maandag 6 februari 2012 om 23:43:54 op Schaatspeloton.nl

De (voormalig) langebaanschaatsers Mark Tuitert, Erben Wennemars en Jochem Uytdehaage en oud-marathonschaatser Arjan Smit zullen de komende dagen als Top Divisierijders deelnemen aan de natuurijswedstrijden in Nederland. Het viertal en marathonschaatssponsor KPN hebben gebruik gemaakt van de niet verdeelde 15e Top Divisielicentie en een nieuw Team KPN opgezet. Door deze actie heeft het kwartet startrecht bij alle klassiekers, het NK op natuurijs en een mogelijke Elfstedentocht.

Erben Wennemars was dit seizoen al actief in de Eerste Divisie, maar behaalde daar niet voldoende rankingpunten om zich voor Nederlands natuurijs te plaatsen. Vorig seizoen maakte Wennemars op een zelfde manier gebruik van de regels door als ongesponsorde Eerste Divisierijder toe te treden aan Equipe Renault Eco2 voorafgaande aan het natuurijs en was daar vervolgens als kersvers Top Divisierijder automatisch voor geplaatst. Dit jaar volgt men een iets andere route. Voorafgaande aan dit seizoen werden niet de volledige 15 Top Divisieploeglicenties ingevuld waardoor het hele seizoen maar 14 Top Divisieteams deelnamen aan de competitie. Deze 15e licentie wordt nu opgeraapt door KPN, het hoofdsponsor van het schaatsen, dat met het kwartet Tuitert, Smit, Wennemars en Uytdehaage een kleurrijke ploeg op het ijs zal brengen.

Voormalig Nederlands Kampioen Arjan Smit nam vorig seizoen afscheid van het marathonschaatsen maar keert nu dus eenmalig terug. Tweevoudig Olympisch Kampioen Jochem Uytdehaage reed dit seizoen met succes enkele marathons in de Utrechtse baancompetitie maar kwam nog nooit op het hoogste marathonschaatsniveau uit. Regerende Olympisch Kampioen Mark Tuitert kwam nog nooit in een schaatsmarathon uit maar heeft met een skeelerverleden zeker ervaring in pelotonsporten. Tuitert's vrouw Helen van Goozen was in het verleden actief in het marathonschaatsen.

Bekijk ook:

Jochem Uytdehaage
Arjan Smit
Erben Wennemars
Uytdehaage snuffelt aan marathonschaatsen (18 december 2011)
Kampioenen Arjan Smit en Bertjan van der Veen stoppen na dit jaar (7 januari 2011)
Wennemars Top Divisierijder bij Equipe Renault Eco2 (22 december 2010)