Schaatspeloton.nl - Nieuws - Uytdehaage snuffelt aan marathonschaatsen

Uytdehaage snuffelt aan marathonschaatsen

geplaatst zondag 18 december 2011 om 23:37:22 op Schaatspeloton.nl

Jochem Uytdehaage lijkt via de Mijnten Wessels baancompetitie in Utrecht te snuffelen aan het marathonschaatsen. De tweevoudig Olympisch kampioen van 2002 deed de afgelopen drie weken mee aan de C-wedstrijden in de Domstad. 4 december werd Uytdehaage bij zijn debuut zesde, de laatste twee weken derde. In het klassement is Jochem Uytdehaage inmiddels opgeklommen naar de tiende plek.

Vanavond was de Blaricummer, die komende winter op het ijs van de Weissensee staat voor het goede doel de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting en de Utrechtse marathons met name rijdt als training voor deze tocht, mee met een kopgroep van zeven die op de Vechtsebanen twee ronde voorsprong pakte. Leon de Groot won de wedstrijd voor 6-Banenleider Evert Hoolwerf en Jochem Uytdehaage die bij zijn derde marathonschaatswedstrijd genoegen moest nemen met de derde plaats.