Schaatspeloton.nl - Nieuws - Van der Wal wint Finale, Huisman eindwinnares KPN Marathon Cup

Van der Wal wint Finale, Huisman eindwinnares KPN Marathon Cup

geplaatst zaterdag 21 januari 2012 om 20:41:03 op Schaatspeloton.nl

Mariska Huisman als eindwinnares van de KPN Marathon Cup geflankeerd door Foske Tamar van der Wal en Lisanne Soemanta

Mariska Huisman als eindwinnares van de KPN Marathon Cup geflankeerd door Foske Tamar van der Wal en Lisanne Soemanta (bron: Schaatspeloton.nl)

Foske Tamar van der Wal (Okkinga Communicatie) heeft ook op haar eigen thuisbaan Kardinge haar zegereeks voortgezet. Van der Wal klopte in de massasprint van de finalewedstrijd van de KPN Marathon Cup Mariska Huisman (Beteropenhaardhout.nl) die het eindklassement in de competitie won. Op het eindpodium moet Van der Wal genoegen nemen met de tweede plaats, Lisanne Soemanta (Beteropenhaardhout.nl) bezette hier de derde plaats.

De finalewedstrijd werd gekleurd door een lange soloaanval van Elma de Vries (BAM-Univé Schaatsteam) die in het slot van de wedstrijd probeerde het peloton te verschalken. De Vries werd echter door de formatie van Okkinga Communicatie teruggepakt waarna Foske Tamar van der Wal zich opnieuw het snelst toonde in de eindsprint voor Mariska Huisman en Bianca Roosenboom. Voor Van der Wal betekende haar twaalfde zege in vijftien wedstrijden. Maar Mariska Huisman stelde in Groningen haar eindzege veilig. De West-Friese, die vorig seizoen de competitie achter Carla Zielman (CENNED) als tweede finishte, profiteerde van het feit dat Van der Wal zich het hele seizoen niet in de tussensprints mengde. Hierdoor kon Huisman het missen van een wedstrijd en een onfortuinlijke valpartij compenseren en met een bak aan tweede plaatsen verzekerde ze zich van de eindzege in de competitie. Op het eindpodium moest Van der Wal genoegen nemen met de tweede plaats en flankeerde ze samen met Lisanne Soemanta (Beteropenhaardhout.nl), die in Groningen haar eindpodiumplek veiligstelde, Huisman als eindwinnares.

Van der Geest wint Witte trui, Hoolwerf Heiwerken beste ploeg
Lisa van der Geest (Groenehartsport.nl) verdedigde met succes haar voorsprong van 28 punten in het Jongerenklassement en behaalde definitief de Witte jongerentrui. In de eindrangschikking hield de Warmondse Margo van de Merwe (Hoolwerf Heiwerken) en Marije van Marle (Beteropenhaardhout.nl) achter haar. De ploeg van Hoolwerf Heiwerken won in Groningen definitief het ploegenklassement. De formatie van ploegleidster Neeke Wassenbergh-Smit staat in het eindklassement voor Beteropenhaardhout.nl en MKBasics.nl.

Bekijk ook:

Zonder tussensprintpunten wint Van der Wal Cup en leidt Berga (15 januari 2012)
Foto's
Uitslag