Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dubbelslag voor Foske Tamar van der Wal in DvG Trofee

Dubbelslag voor Foske Tamar van der Wal in DvG Trofee

geplaatst donderdag 29 december 2011 om 22:19:26 op Schaatspeloton.nl

Dagwinnares en leidster in de Dick van Gangelen Trofee Foske Tamar van der Wal (Okkinga Communicatie) heeft in Enschede ook de maximale 5 jurypunten voor die prijs van Marathonschaatser van het Jaar ontvangen. Ralf Zwitser (Wadro) werd door de juryleden Miranda van Vliet en Eric Korver bij de Heren uitgeroepen tot rijder van de dag. Wadro en MKBasics.nl kregen de ploegenpunten toebedeeld.

Jury: Miranda van Vliet en Eric Korver

Juryrapporten

HEREN:
De heren gingen rustig van start . De mannen keken vooral om zich heen en tot aan de eerste serie sprints gebeurde er weinig. Na die eerste sprints was iedereen een beetje wakker geworden en bleef het tempo heel hoog. Na de tweede serie sprints ontstond er een kopgroep met Ingmar Berga, Ruud Aerts, Ralf Zwitser, Jorrit Bergsma, Frank Vreugdenhil en Robert Bovenhuis. In de kopgroep moest er hard worden gereden, waarbij de mannen het niet cadeau kregen.Het team van SOS Kinderdorpen wilde de kopgroep niet laten gaan en Frank Vreugdenhil zorgde ook voor de nodige onrust in de kopgroep. Het peloton werd steeds door Douwe de Vries en Rob Hadders op gang gebracht. De teams van Van Werven en Wadro wilden wel dat de kopgroep rond kwam Van werven liet eerst Gary Hekman afzakken om de kopgroep naar het peloton te rijden en toen Gary niet meer kon, liet Wadro Peter van de Pol lafzakken Hij bracht de hele kopgroep naar het pelotontIn de laatste ronden werd er vooral naar elkaar gekeken. Uiteindelijk had Frank Vreugdenhil in de eindspurt nog genoeg over voor de tweede plaats. Jorrit bleek de snelste van de kopgroep.

DAMES:
De dames hadden er in Enschede veel zin in.Het werdeen leuke en spannende wedstrijd. Meteen vanaf het begin gingen er vier vrouwen op pad. Foske Tamar van der Wal, Wieteke Cramer, Irene Lako en Linda Bouwens. Ze reden 11 ronden op kop maar konden niet weg blijven. De dames reden heel hard, waardoor veel jonge meiden het tempo niet konden volgen. Er waren steeds weer meiden even weg maar alles kwam steeds weer bij elkaar. Er werd heel actief gereden door Foske en Aniek maar ook door Linda Bouwens liet zich goed zien. Tijdens de eindfase van de wedstrijd werd er flink gestreden om een plekje vooraan met een goed eindresultaat voor Foske.

PLOEGEN:
Bij de dames werd er prima ploegenspel op het ijs gelegd door MK basics.nl Bij elke ontsnapping zat er iemand van de ploeg bij. De rijdsters hebben veel voor elkaar over en dat is in de wedstrijden goed terug te zien.
Bij de heren werd zowel door Van Werven als door Wadro goed samen gewerkt. Beide offerden ook een rijder op. Bij Wadro zaten ze echter met één mannetje meer in de kopgroep en daarom kregen zij in Enschede de punten van de jury voor de beste ploeg.

Juryuitslag Heren:
1. Ralf Zwitser (5ptn)
2. Jorrit Bergsma (3ptn)
3. Ingmar Berga (1pnt)

Podiumuitslag Heren:
1. Jorrit Bergsma (5ptn)
2. Frank Vreugdenhil (3ptn)
3. Ingmar Berga (1pnt)

Juryuitslag Dames:
1. Foske Tamar van der Wal (5ptn)
2. Anniek ter Haar (3ptn)
3. Linda Bouwens (1pnt)

Podiumuitslag Dames:
1. Foske Tamar van der Wal (5ptn)
2. Mariska Huisman (3ptn)
3. Maria Sterk (1pnt)

Beste Ploeg:
Heren: Wadro (5ptn)
Dames: MKBasics.nl (5ptn)

Bekijk ook:

Jorrit Bergsma en Foske Tamar van der Wal winnen in Enschede (29 december 2011)