Schaatspeloton.nl - Nieuws - Stroetinga neemt ook leiding Dick van Gangelen Trofee

Stroetinga neemt ook leiding Dick van Gangelen Trofee

geplaatst dinsdag 27 december 2011 om 20:16:37 op Schaatspeloton.nl

Foske Tamar van der Wal kreeg in Heerenveen de meeste punten van de Dick van Gangelenjury.

Foske Tamar van der Wal kreeg in Heerenveen de meeste punten van de Dick van Gangelenjury. (bron: Schaatspeloton.nl)

Arjan Stroetinga (BAM-Univé Schaatsteam) staat na het Nederlands Kampioenschap op kunstijs ook aan de leiding van de Dick van Gangelen Trofee. De geprolongeerde kampioen van Nederland kreeg voor de winst in Heerenveen 12 punten en neemt daardoor de leiding over van Jouke Hoogeveen (DHW Power-play). Jorrit Bergsma (BAM-Univé Schaatsteam) kreeg van juryleden Lex Cazemier en Peter de Vries de meeste punten en klimt op naar de tweede plek.

Jury: Peter de Vries en Lex Cazemier

Juryrapporten

HEREN:
De sympathie van de juryleden ging in deze geweldige kampioenswedstrijd vooral uit naar de oude meester Jan Maarten Heideman, die van begin tot eind in de koers overal bij zat, initiatief nam en keer gaten dicht reed. Een feest om naar te kijken. De eerlijk gebood de jury niettemin de maximale punten aan Jorrit Bergsma toe te kennen, die een ijzersterke wedstrijd reed en bij wie er toch wel veel meer achter zat dan bij Heideman. Voor Jan Maarten ging de hoed van de jury wel heel diep af genomen. De derde in de rij die de punten verdiende was Willem Hut, die opnieuw voor de ploeg van BAM van onschatbare waarde was en bergen werk verzette.

DAMES:
Voor de gedoodverfde favoriete Foske Tamar van der Wal was dit Nederlands kampioenschap er een van net-niet. Gaandeweg de loodzware wedstrijd moest ze toch veel te veel zelf doen. Eerst afrekenen met het sterrenteam van MK Basics en daarna ook nog eens met de ploeg van Mariska Huisman, die in tegenstelling tot Foske Tamar wèl een sterke ploeg om zich heen heeft, van wie vooral Lisanne Soemanta een groot talent is. Foske verloor de wedstrijd, maar kreeg voor al haar acties en inzet wel de waardering van de jury. Zoals ook de gevallen Mireille Reitsma werd beloond evenals de superknecht van Mariska Huisman, dat grote talent Lisanne Soemanta.

PLOEGEN:
Kennelijk waren de mannen van BAM niet alleen het ijs op gekomen met de bedoeling om aan het eind de Nederlands kampioen te leveren, maar ook met de intentie om zich de hele wedstrijd van hun beste kant te laten zien. Vijf topschaatsers van de formatie van Jillert Anema controleerden zo de koers van begin tot eind en zetten de wedstrijd compleet naar hun hand. Het topteam van MK Basics had bij de dames zijn dag niet. Al tamelijk vroeg verloor het aanjager Rixt Meijer, die na een val niet meer bij kon komen en ook de gevallen Mireille Reitsma moest extra inspanning leveren om de aanslujiting weer te vinden. De ploeg van de wedstrijd was toch met Beteropenhaardhout.nl die van Mariska Huisman met als superknecht Lisanne Soemanta.

Juryuitslag Heren:
1. Jorrit Bergsma (12ptn)
2. Jan Maarten Heideman (6ptn)
3. Willem Hut (3pnt)

Podiumuitslag Heren:
1. Arjan Stroetinga (12ptn)
2. Karlo Timmerman (6ptn)
3. Jan Maarten Heideman (3pnt)

Juryuitslag Dames:
1. Foske Tamar van der Wal (12ptn)
2. Mireille Reitsma (6ptn)
3. Lisanne Soemanta (3pnt)

Podiumuitslag Dames:
1. Mariska Huisman (12ptn)
2. Bianca Roosenboom (6ptn)
3. Foske Tamar van der Wal (3pnt)

Beste Ploeg:
Heren: BAM-Univé Schaatsteam (12ptn)
Dames: Beteropenhaardhout.nl (12ptn)

Bekijk ook:

Arjan Stroetinga bekroont ploegenwerk met recordtitel (26 december 2011)
Mariska Huisman sprint naar Nederlandse Titel (26 december 2011)