Schaatspeloton.nl - Nieuws - Joost Juffermans nadert leiding Dick van Gangelen Trofee

Joost Juffermans nadert leiding Dick van Gangelen Trofee

geplaatst vrijdag 23 december 2011 om 10:24:32 op Schaatspeloton.nl

Mireille Reitsma leidt de ontsnapping van de dag.

Mireille Reitsma leidt de ontsnapping van de dag. (bron: Schaatspeloton.nl)

De jury van de Dick van Gangelen Trofee heeft in de persoon van Jos Niesten en Henri Ruitenberg sr. gistermiddag in Biddinghuizen de maximale acht punten toegekend aan Joost Juffermans (Wadro) en Mireille Reitsma (MKBasics.nl). Juffermans klimt door de punten op tot op 1 punt van Jouke Hoogeveen (DHW Power-play) die leider in het klassement blijft. Foske Tamar van der Wal (Okkinga Communicatie) blijft leiden bij de Dames.

ury: Jos NiestenĀ  en Henri Ruitenberg sr.

Juryrapporten

HEREN:
Vanaf het begin was Gary Hekman in de aanval maar al snel moest hij de wedstrijd verlaten i.v.m. het ontbreken van de verplichte enkelbescherming. Gary reed door ondanks de vermaningen van de jury en in de eindsprint van het peleton was hij nog de sterkse ook maar dit telde niet, wat wel telde waren de vele uitlooppogingen door diverse rijders. Geert Plender die zeer actief was als ook Ruud Aerts en wat te denken was de alles of niets poging van Joost Juffermans, het werd uiteindelijk niets en in een enerverende eindsprint troefde Rob Hadders de concurrenten van Wadro Jochem Uithoven en Pieter Jan van Eck af.

DAMES:
Bij de dames was het vanaf het begin een levendige wedstrijd met in de tweede ronde al een kopgroepje met Mariska Huisman die er zin in had. Uiteindelijk werden ze opgezogen door het peleton dat door de wind en het hoge tempo steeds kleiner werd. Met nog vier ronden te gaan weer een kopgroepje van 4 en 4 achtervolgers, Reitsma was de tempobeul met Yvonne Spigt en weer Huisman erbij, Sandra 't Hart moest lossen in de finale waarna Huisman de sprint nipt won voor Reitsma en Spigt.

PLOEGEN:
Bij de dames was het aanvallende rijden van BOHH een lust om te zien, ondanks de sterke sprint van Huisman toch de aanval zoeken en de wedstrijd naar je toe trekken dat deden de dames van BOHH en zij verdienden de punten ermee. Bij de heren een zelfde beeld waarbij er meerdere ploegen in aanmerking kwamen voor de punten, zowel Wadro als Van Werven zouden er recht op kunnen hebben zij maakten de wedstrijd. Wij lieten de keuze over aan een derde gastjurylid die op meerdere disciplines NK kampioen werd zijn voorkeur ging naar Van Werven uit.

Juryuitslag Heren:
1. Joost Juffermans (8ptn)
2. Geert Plender (4ptn)
3. Ruud Aerts (2pnt)

Podiumuitslag Heren:
1. Rob Hadders (8ptn)
2. Jochem Uithoven (4ptn)
3. Pieter Jan van Eck (2pnt)

Juryuitslag Dames:
1. Mireille Reitsma (8ptn)
2. Yvonne Spigt (4ptn)
3. Mariska Huisman (2pnt)

Podiumuitslag Dames:
1. Mariska Huisman (8ptn)
2. Mireille Reitsma (4ptn)
3. Yvonne Spigt (2pnt)

Beste Ploeg:
Heren: Van Werven (8ptn)
Dames: Beteropenhaardhout.nl (8ptn)

Bekijk ook:

Rob Hadders en Mariska Huisman winnen in KPN Super Prestige (22 december 2011)