Schaatspeloton.nl - Nieuws - Rob Hadders en Mariska Huisman winnen in KPN Super Prestige

Rob Hadders en Mariska Huisman winnen in KPN Super Prestige

geplaatst donderdag 22 december 2011 om 16:24:51 op Schaatspeloton.nl

In het midden sprint Gary Hekman het snelst, links zal Rob Hadders naar de tweede plek sprinten maar door de diskwalificatie van Hekman toch de zege krijgen.

In het midden sprint Gary Hekman het snelst, links zal Rob Hadders naar de tweede plek sprinten maar door de diskwalificatie van Hekman toch de zege krijgen. (bron: Schaatspeloton.nl)

De tweede etappe in de KPN Super Prestige is gewonnen door Rob Hadders (SOS Kinderdorpen) en Mariska Huisman (Beteropenhaardhout.nl). Hadders finishte in de pelotonsprint als tweede achter Gary Hekman (Van Werven) die echter al vroeg in de wedstrijd uit koers was gehaald door de jury vanwege het niet dragen van de verplichte enkelbescherming. Huisman won de sprint van een kopgroep voor Mireille Reitsma (MKBasics.nl) die de klassementsleiding overnam.

Rond de herenwedstrijd was veel hectiek te beleven rond de beslissing van de jury om Gary Hekman (Van Werven) uit koers te nemen. Bij Hekman werd al in de derde ronde van de wedstrijd geconstateerd dat hij de verplichte enkelbescherming niet droeg. Hierop diskwalificeerde de jury de rijder reglementair en werd hij gesommeerd de wedstrijd te verlaten. De Gramsberger negeerde echter brutaal de jury en vervolgde de wedstrijd, ook zijn ploegleiding besloot Hekman niet uit koers te halen waardoor de winnaar van de eerste KPN Super Prestigewedstrijd zich toch in de massasprint besliste te mengen. Die massasprint besliste de wedstrijd nadat geen van de aanvallers er in slaagde bij het peloton weg te blijven. Hier had klassementsleider Rob Hadders (SOS Kinderdorpen) een grote hand in. Hij zorgde er grotendeels zelf voor dat de gaten, die op sommige momenten toch aanzienlijk waren, door het peloton werd gedicht. De belangrijkste van deze groepen bestaand uit Ruud Aerts (Wadro), Roelof Koops (Interfarms), Bart Hakkenberg (Payroll Group), Bram Bruschke (Habovo Bwaste), Jan van Loon (Jinstal-Radson) en Geert Plender (Van Werven) reed ronde lang voor het peloton maar hield geen stand. In de massasprint won de al gediskwalificeerde Gary Hekman toch de sprint. Natuurlijk werd hij niet in de uitslag opgenomen en mocht Rob Hadders die als tweede finishte de zegebloemen komen ophalen. Op het podium werd de klassementsleider geflankeerd door Jochem Uithoven en Pieter-Jan van Eck (beiden Wadro). In het klassement verstevigde Rob Hadders door de bonificatieseconden de leiding. Jouke Hoogeveen (DHW Power-play) en Jochem Uithoven volgen beiden op 24 seconden,

Al vroeg in de wedstrijd ontstond er een schifting in het peloton. Een kopgroep van een achttal dames ontsnapte vroeg en klassementsleidster Erna Last-Kijk in de Vegte (MKBasics.nl) bevond zich achter de breuk en zag met Wieteke Cramer en Mireille Reitsma (beiden MKBasics.nl) twee ploeggenotes in de kopgroep. Ook Beteropenhaardhout.nl was met Yvonne Spigt en Mariska Huisman (beiden Beteropenhaardhout.nl) goed vertegenwoordigd in de groep en zij trokken door waardoor er een kopgroep van vier vrouwen ontstond. Naast Spigt en Huisman waren ook Mireille Reitsma en Sandra 't Hart (Team De Boer RVS/Melbo International) vertegenwoordigd aan de kop van de wedstrijd. Het kwartet bleef bij elkaar tot in de finale waar Mariska Huisman zich vervolgens het snelst toonde in de kopgroep. Reitsma legde beslag op de tweede plaats, Yvonne Spigt werd derde. Reitsma was de best geplaatste rijdster in de kopgroep en nam de Groene leiderstrui over van haar ploeggenote Last-Kijk in de Vegte. Yvonne Spigt begint als tweede in het klassement aan de ploegentijdrit later vandaag met een achterstand van 21 seconden op Reitsma. Last-Kijk in de Vegte finishte in het peloton op een driekwart minuut en staat in het klassement nu derde.

Bekijk ook:

Foto's
Uitslag Heren
Uitslag Dames