Schaatspeloton.nl - Nieuws - Douwe de Vries en Mireille Reitsma winnen tijdrit KPN Super Prestige

Douwe de Vries en Mireille Reitsma winnen tijdrit KPN Super Prestige

geplaatst donderdag 15 december 2011 om 19:10:44 op Schaatspeloton.nl

De uiteindelijke winnares Mireille Reitsma gaat van start voor de individuele tijdrit.

De uiteindelijke winnares Mireille Reitsma gaat van start voor de individuele tijdrit. (bron: Schaatspeloton.nl)

De individuele tijdrit, de tweede wedstrijd in de KPN Super Prestige, is in Biddinghuizen gewonnen door Douwe de Vries (SOS Kinderdorpen) en Mireille Reitsma (MKBasics.nl). De Vries was over 4500 meter sneller dan Joost Juffermans (Schaatscentrum De Uithof) en Rob Hadders (SOS Kinderdorpen). Reitsma was over een ronde op FlevOnice sneller dan Lisanne Soemanta (Beteropenhaardhout.nl) en Erna Last-Kijk in de Vegte (MKBasics.nl).

Rob Hadders nam door zijn derde stek ook de leiding in de KPN Super Prestige over. In het klassement staat na twee onderdelen Gary Hekman (Van Werven) op 12 seconden van de Groene leiderstrui. Jouke Hoogeveen (DHW Power-play) volgt op 16 seconden. Terwijl Ronald Kruijer (JB Besturingstechniek) op de vijfde plaats, net achter Ruud Aerts (Wadro), met 18 seconden achterstand op het Groen de beste jongere is.

Bij de dames heeft heeft Erna Last-Kijk in de Vegte in het Algemeen klassement na 2 onderdelen een voorsprong van 8 seconden op Mireille Reitsma, Lisanne Soemanta volgt op 9 seconden. Op de vierde plaats staat met Lisa van der Geest (Groenehartsport.nl) de beste jongere met een achterstand van 17 seconden op leidster Last-Kijk in de Vegte.

Bekijk ook:

Hekman en Last-Kijk in de Vegte winnen eerste etappe KPN Super Prestige (15 december 2011)
Foto's
Uitslag Heren Top Divisie
Uitslag Dames Top Divisie